Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Dvig digitalnih kompetenc

Leto 2023 smo v Medgeneracijskem centru Vransko zaključili z dvema delavnicama Dvig digitalnih kompetenc v obsegu 10 šolskih ur, ki jih je izvedla finančna svetovalka Iris Addaline, podizvajalka Ministrstva za digitalno preobrazbo, ki je izobraževanje financiralo.

Prva delavnica je potekala 5. 12.  in je bila naslovljena Zdravje v digitalnem svetu. Spoznali smo, kako nam pametne naprave in internet omogočajo izboljšanje zdravja, hkrati pa smo se naučili veščin, ki nam služijo na različnih življenjskih področjih. Vsebina je bila predstavljena praktično, vsako predstavljeno vsebino smo namreč takoj preizkusili na svojih pametnih telefonih. Naučili smo se učinkovitega komuniciranja z zdravstvenim osebjem in uporabe e-portalov za naročanje k zdravniku, e-zdravje, portal ZZZS, asistenčna storitev Dr. Posvet itd.; kako pridobijo certificirano digitalno potrdilo sigenca; ustvarjanja vsebine, kot npr. shranjevanje zdravstvenih izvidov na pametni napravi in razumeti pomen digitalne varnosti in zaščite osebnih podatkov, da bomo lahko varno in brez strahu uporabljali internet, elektronsko pošto, spletno banko, zdravstvene portale in družabna omrežja.

Druga delavnica pa je bila teden dni kasneje in se je imenovala Obvladam digitalne finance. Tu smo spoznali možnosti uporabe spletne in mobilne banke ter portala e-Uprava, da ne bo več potrebno stali v vrsti na banki ali upravni enoti; kaj storiti, če nastopijo težave, kot je izguba telefona, izguba kartice, izpad omrežja, pomanjkanje prostora v napravi in podobni izzivi, do katerih lahko pride; kako prepoznati spletne goljufe in nevarnosti, ki pretijo na spletu; kako komunicirati z banko in kako banka z vami NE komunicira.

Pred začetkom izvajanja delavnic in ob koncu so udeleženci opravili preverjanje digitalnih kompetenc. Vseh 10 udeležencev je izobraževanje uspešno opravilo, za kar so prejeli tudi potrdila.

 

Medgeneracijski center Vransko

Oglejte si tudi