Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

VRANSKI PUSTNI KARNEVAL 2020

Na Vranskem so tudi letos v pustnem času vladali Vranski generali Vranarji, ki so oblast prevzeli v nedeljo pred karnevalom. Generali so morali v tednu vladanja opraviti številne službene poti, na katerih so prodajali vinjete, saj je bil glavni namen napolniti občinsko blagajno. Obiskali so župane in sodelavce spodnjesavinjskih občin, podjetnike, gostinske lokale ... Poslovno darilo ob obisku so bili krofi. Na pustni petek so počivali, da so nabrali moči za osrednji dogodek - sobotni karneval -, ki je točno ob 14.01.03 krenil na pot. Najprej so se v sprevodu predstavili otroci Vrtca in OŠ Vransko-Tabor, ki so se našemili v šolske pripomočke.

 

Na čelu povorke so bili generali Vranarji s spremstvom, ki so po ritmih pihalnega orkestra prijezdili do osrednjega prizorišča, kjer je maske čakala pustna komisija pod taktirko moderatorja Francija Podbrežnika. 

V karnevalskem sprevodu se je predstavilo šestnajst mask, posameznih ali skupinskih. Maske so bile izvirne in domiselne. Zmagali so POLŽKI, ki so na Vransko prilezli iz Motnika. Na drugo mesto je priplesala PLESNA ŠOLA VRANSKO-TABOR. VRANSKE TROFEJE so padle na tretje mesto. Nato so si sledili po vrstnem redu: LOČICALAND, SREDNJEVEŠKA GRAJSKA GOSPODA Z GRADU HELLENSTEIN, MOTNIKLAND, AVTOMOBILČKI, DONALD, MELANIJA IN SPREMSTVO, POJOČE NUNE, SREDNJI VEK, STRIČEK VIR, FRANC SUŠNIK, RACMANA, ŠTIRJE VAMPIRJI IZ TRANSILVANIJE, SERPENTINŠEK – ŠAREC, CAJA. 

 

Povorko so tradicionalno z nastopom zaključili kurenti. Tudi letos si je karneval ogledalo ogromno obiskovalcev.

 

Vse maske so bile nagrajene. Sponzorjem, ki so prispevali nagrade, in posameznikom, ki so podprli generale ali kako drugače pomagali pri izvedbi Vranskega pustnega karnevala, se generali Vranarji, Občina Vransko in ZKTŠ Vransko lepo zahvaljujejo in kličejo na svidenje do naslednjega leta.

 

Pustna vrana

 

Fotografije: Darko Naraglav

Oglejte si tudi