Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
18°C
10°C
JUTRI
19°C
3°C
Deli
2181

Po poti baletnih spominov

Glede na izvrstne dogodke, o katerih lahko govorimo le s presežki, ki jih pripravi Glasbena šola Risto Savin Žalec, so obiskovalci prireditev nestrpno pričakovali letno predstavo baletnega oddelka glasbene šole. Letos so pod mentorskim vodstvom profesorice Ines Mandelj pripravili baletno predstavo z naslovom »Po poti baletnih spominov«, v okviru katere so bili predstavljeni različni odlomki iz baleta Trnuljčica, Coppelia, Labodje jezero, Romeo in Julija, Hrestač, Giselle, Karmen in Don Kihot.

Nastopilo je 120 učencev baletnega oddelka, obiskovalci, ki so popolnoma zasedli dvorano Doma II. slovenskega tabora, pa so bili izjemno navdušeni nad plesnimi sposobnostmi nastopajočih. Prof. Ines Mandelj je poleg scenografije in koreografije izvrstno poskrbela tudi za kostume oziroma baletne obleke, ki so bili prava paša za oči. Vezno besedilo je sestavila prof. Biljana Ann Novak, ki skupaj z učenko Alino Jezernik Širca predstavo tudi povezuje. Za to, da so bili nastopajoči primerno in ustvarjalno, skladno z vlogami, naličeni, je poskrbela Nika Godler. Do konca meseca aprila bodo izvedene še tri ponovitve predstav, ki so že vse vnaprej zasedene, ter pet matinej za osnovne šole, ki kažejo tudi vedno več zanimanja za oglede baletnih predstav, saj so le te na takšnem nivoju, kot jih priredi glasbena šola, sicer dosegljive le še v Ljubljani. Zato se matinejam pridružuje vedno več šol in v vedno večjem številu otrok.

Ravnatelj Glasbene šole Risto Savin Žalec, mag. Gorazd Kozmus, je v svojem uvodnem nagovoru povedal, da se baletni oddelek razvija z nesluteno hitrostjo in omenil nekaj mejnikov. Povedal je, da se oddelek bliža deseti obletnici svojega delovanja, saj je bil ustanovljen leta 2011, profesorica Ines Mandelj pa je baletna pedagoginja v Žalcu že od leta 2014. Leta 2015 je bila v okviru glasbene šole zgrajena baletna dvorana, poleg programa Plesna pripravnica in Balet pa je bil uveden nadstandardni program Plesni vrtec, leto zatem pa nadstandardni program Balet za odrasle. In ravno na tej predstavi se je program slednji predstavil prvič.

                                                                                                                                                                           T. Tavčar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi