Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Dan za trajnostni razvoj

Tradicionalni Dan za trajnostni razvoj, ki ga skupaj organizirata UPI – ljudska univerza Žalec in Razvojna agencija Savinja, je letos, 30. novembra, ob pomoči TIC Polzela in Občine Polzela potekal na Polzeli. Zbrali so se na gradu Komenda, kjer jih je v imenu Občine Polzela pozdravil podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik.

Sedmič po vrsti so ugotavljali in izmenjavali dobre prakse in načrte na področju trajnostnega razvoja na  območju Spodnje Savinjske doline, poskrbeli za nadaljnjo krepitev medsebojnih vezi ter morebitno prihodnje sodelovanje.

Na zanimivem in dobro obiskanem dogodku, ki je namenjen podpornemu okolju in različnim akterjem na področju trajnosti v Spodnji Savinjski dolini, so letos odkrivali trajnost na podjetniški način: obiskali so podjetji Edit, d. o. o., in Kreativno fabriko, d. o. o., dva primera oživitve opuščenih poslovnih con Garant in Tovarna nogavic Polzela.

Srečanje so zaključili s predstavitvijo in obiskom Kmetije Košec, okolju prijazne in večkrat nagrajene kmetije. Udeleženci so se strinjali, da v občini obstaja veliko bogastva s področja trajnostnega podjetništva, ki ga želijo v prihodnjem letu odkrivati tudi v ostalih občinah Spodnje Savinjske doline.

Dogodek je bil tudi priložnost za izmenjavo mnenj, predstavitev EU-projektov (LIFE BioTHOP, LAS SSD »HiP zgodba«), aktualnih dogodkov ter druženje. Sofinanciran je bil s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a, javne agencije.

                                                                                                            T. T.

Oglejte si tudi