Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

‘’Cvetje iz papirja je naša dediščina - ohranimo jo"

Izdelovanje cvetja iz krep papirja je na Slovenskem staro kot sam papir. Tudi na Vranskem so rože iz papirjadel življenja, kar pomnijo najstarejši krajani. Tradicijo izdelovanja papirnatega cvetja je pred kakšnima dvema desetletjama obudila in oživila gospa Martna Felicijan, ki svoje znajne rada posreduje naprej. Njenih delavnic, ki jih organizira po vsej Sloveniji, se udeležijo dekleta in žene vseh starosti in poklicev.

 

Da bi lepoto papirnatega cvetja in prijetnost znanja te veščine predstavila širši javnosti, je letos organizirala razstavo, ki se jo bodo s svojimi izdelki udeležile ljubiteljice izdelovanja papirnatega cvetja iz vse Slovenije. Pisano cvetje in šopki, ki jih bo mogoče občudovati na razstavi, bodo več kot paša za oči. Obenem bo to tudi priložnost, da se bodo na skupni prireditvi srečale mojstrice te stare ljudske ročne spretnosti, si izmenjale izkušnje in znanje ter se skupaj z obiskovalci veselile svojega uspeha.

 

Srečanje in razstava bosta v Kulturnem domu na Vranskem, v soboto in nedeljo, 4. in 5. februarja 2012, od 10. do 17. ure. Prisrčno vabljeni!

Oglejte si tudi