Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
-1°C
JUTRI
5°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje z izvajalci zimske službe

Na zimski čas smo prestavili ure, zamenjali pnevmatike, čakamo samo še na datum, ko se uradno začne zima. Seveda pa sneg in vremenske razmere ne čakajo na 21. december. Ker nas sneg ne sme ujeti nepripravljene, sta se županja Nataša Juhart in direktorica občinske uprave Iva Zorenč v sredo, 15. 11. 2023, srečali z izvajalci zimske službe 2023/2024.

Županjinemu povabilu na skupno srečanje s podpisom pogodb so se odzvali skoraj vsi izvajalci. Opravičeno odstotni so pogodbe podpisali v naslednjih dneh na sedežu Občine. Županja se jim je ob tej priložnosti zahvalila in jim v znak hvaležnosti za opravljanje tako odgovornega dela izročila simbolično darilo – rokavice. Izvajalci pluženja in posipanja cest so bili povabila zelo veseli, vodstvo občine so seznanili z informacijami s terena in opozorili na težave, s katerimi se srečujejo. Zavedajo se, da morajo biti pri delu zelo previdni, sploh v nočnem času, hkrati pa prosijo tudi občane, da so strpni in da jim omogočijo nemoteno delo.

Spoštovani občani, ko se jezite ob kupčku snega pred dovozom do hiše, pomislite, kdaj ponoči so začeli z delom ti posamezniki, da so do jutra oziroma čim prej očiščeni ceste in pločniki, in namesto telefona, preko katerega boste izrekali pritožbe, vzemite v roke lopato in ga odmečite. Ob tem se spomnite še na kakšnega ostarelega ali bolnega soseda. Dobro se z dobrim vrača.

Občinska uprava

 

Oglejte si tudi