Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Saniran plaz v Zaplanini

Zaključena je sanacija enega od dveh plazov, ki sta se na lokalni cesti Ločica–Zaplanina–Limovce sprožila prejšnjo zimo ob neugodnih vremenskih razmerah v januarju in februarju.
V sklopu sanacije je bilo izdelanih 54 pilotov, ф 30, globine od 4 do 6 metrov, povezanih z betonsko gredo in sidranih v zaledje, izvedeno je bilo odvodnjavanje meteornih in zalednih voda ter preplastitev ceste na območju plazu.

 

Gradbena dela je izvedlo podjetje VOC Celje, ki je bilo v postopku oddaje javnega naročila izbrano kot najugodnejši ponudnik. Vrednost sanacijskih del znaša 122.775,71evrov, od tega je 83.702,67 evrov zagotovljenih iz državnega proračuna v okviru Delnega programa odprave posledic poplav, visokega snega in žleda med 30. januarjem in 27. februarjem 2014, preostanek (39.073,03 evrov) pa bo šel v breme občinskega proračuna.  

 

V iztekajočem letu se je na območju naše občine sicer sprožilo kar devet plazov, na sanacijo pa čakajo še nekateri iz predhodnih let. Skladno s finančnimi zmožnostmi države in občine se bodo sanirali po prioritetnem vrstnem redu.

Oglejte si tudi