Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
18°C
-5°C
PON.
17°C
-3°C
Deli
1829

Najboljši mladi voznik v Sloveniji David Sever

V AMZS Center varne vožnje na Vranskem je bil 2. junija veliki finale AMZS izbora, na katerem so razglasili najboljšega mladega voznika v Sloveniji. S svojim teoretičnim in praktičnim znanjem si je ta naziv prislužil 22-letni David Sever, doma iz Ljubljane. Najbolj varni mladi voznik pri nas je samostojni podjetnik avtoprevoznik. Poleg naslova prvega varnega voznika med mladimi se je razveselil tudi nagrade: podjetje Porsche mu je podarilo leto dni vožnje z avtomobilom Volkswagen up! beats. Drugo mesto je pripadlo Amadeju Stošiču, tretje mesto pa je zasedel David Sekirnik.

Finalnega tekmovanja se je sicer udeležilo deset mladih voznikov. Vse so ob koncu projekta pokrovitelji tudi nagradili. Finalisti so morali opraviti več nalog: zamenjati pnevmatiko, pomagati poškodovancu ob simulirani prometni nesreči, natančno parkirati in odpeljati slalomsko vožnjo na mešani cestni podlagi.

Projekt Najboljši za volanom, ki ga AMZS pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA izvaja v sodelovanju s policijo, z Rdečim križem (RK) Slovenije, Zavodom za šolstvo, ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter drugimi partnerji, je k sodelovanju v letošnjem letu privabil izjemno veliko število mladih. V teoretičnem delu izbora na spletni strani www.najboljsizavolanom.si, v katerem so imeli mladi vozniki in voznice z izpolnitvijo spletnega vprašalnika možnost, da si s svojim poznavanjem cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila priborijo vstopnico za praktični del, je bilo rešenih več kot 1500 vprašalnikov. Najboljših 100 reševalcev se je uvrstilo v polfinale ter se aprila in maja v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem preizkusilo pri vajah, ki jih je AMZS zasnoval in pripravil v sodelovanju s policijo in z RK Slovenije. Kombinacija teoretičnega in praktičnega dela je zagotovila, da se je v veliki finale uvrstilo deset voznikov s celovitim znanjem ravnanja v prometu.

Kot so poudarjali vsi akterji tokratnega izbora, bi radi mlade spodbudili, da bodo svoje znanje prenašali naprej in ozaveščali svoje vrstnike – da torej v svoji generaciji postanejo ambasadorji varne vožnje. Z izborom želijo v AMZS v prvi vrsti izboljšati vozniško in tehnično kulturo med mladimi ter tudi tako v prihodnosti zagotoviti varnejše slovenske ceste.

Na zaključni prireditvi  se je udeležencem v Centru varne vožnje AMZS med drugim pridružila tudi šolska ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

 

                                                                                                                                  T. Tavčar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!