Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Motošport kamp za najmlajše

Zadnje dneve počitnic je na najboljši način izkoristilo 21 malih navdušencev za motošport, ki so v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem spoznavali, kako tudi najboljši motošportniki pričnejo svojo kariero. Otroci, stari med pet in osem let, so se na dogodku Motošport kamp učili prvih motociklističnih zavojev in spoznali štiri panoge avto-moto športa, in sicer karting, trial, motokros in minimoto, ki so združene pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije. Domov so odšli z bogatejšim znanjem o varni vožnji in pomenu prave opreme.
Po uvodni predstavitvi motošporta so trenerji predstavili posamezno panogo, udeležence seznanili s potrebno varnostno opremo, zatem pa so se otroci razdelili v štiri skupine, ki so krožile od panoge do panoge. Otroci so znova dokazali, da znajo hitro sprejemati navodila, tako da so praktične vožnje potekale brez zapletov in ob navdušenju otrok. Večina izmed njih je namreč prvič vozila motor, pri tem pa so bili zelo spretni. Kdo ve, mogoče pa se v katerem izmed njih skriva pravi dirkaški talent in bo v prihodnje tudi sam postal odličen dirkač. Tak, kot je na primer Marko Jerman, odličen cestnohitrostni dirkač, ki je obiskal otroke, jim predstavil svojo dirkaško kariero in odgovarjal na njihova številna vprašanja. Na koncu jim je prikazal nekaj svojih veščin, nad katerimi so bili otroci zelo navdušeni.

Prav navdušenje otrok je potrdilo, da so tovrstni dogodki zelo dobrodošli, zato bomo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem tudi v prihodnje organizirali predstavitve motošporta.


                                                                                                                             T. Tavčar
                                          

                                                                                                         

Oglejte si tudi