Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Občinski svet na 11. redni seji določil okvire za sofinanciranje kulture in športa v letu 2021

Zaradi aktualnih epidemioloških razmer je tudi 11. redna seja Občinskega sveta Občine Vransko, ki je bila v torek, 15. septembra 2020, potekala v dvorani Kulturnega doma Vransko. 

Člani občinskega sveta so najprej pregledali sklepe in potrdili zapisnika 10. redne seje občinskega sveta z dne 16. 6. 2020 in 6. dopisne seje občinskega sveta z dne 29. 7. 2020, v sklopu druge točke dnevnega reda pa kot običajno obravnavali pobude in vprašanja občinskih svetnic in svetnikov. Vprašanja so županu tokrat zastavili Rafael Novak, Breda Čvan, Nataša Juhart, Kristina Reberšek, Brigita Gosak, Jože Matko in Danilo Štante.

V nadaljevanju seje je občinski svet sprejel Spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta Občine Vransko, ki bodo v prihodnje olajšale izvedbo dopisnih sej občinskega sveta in njegovih delovnih teles ter Spremembe in dopolnitve Pravilnika o sofinanciranju kulturnih dejavnosti v Občini Vransko, s katerimi se je obstoječi pravilnik iz leta 2010 uskladil z veljavno zakonodajo.
Pri peti točki dnevnega reda se je občinski svet seznanil s Polletnim poročilom Občine Vransko za leto 2020, osrednji del seje pa je bil namenjen obravnavi letnih programov kulture in športa ter letnega programa sofinanciranja socialnovarstvenih in drugih programov društev in humanitarnih organizacij za leto 2021. Občinski svet je soglasno sklenil, da bo Občina Vransko v letu 2021 za sofinanciranje različnih kulturnih vsebin namenila 145.039,00 evrov,  za sofinanciranje športih programov in področij športa 154.220,61 evrov, za sofinanciranje različnih izvajalcev socialnovarstvenih programov in projektov drugih društev pa 8.450,00 evrov.
Ob zaključku seje je občinski svet podal še soglasje k finančnemu načrtu OŠ Vransko-Tabor za leto 2020 in pozitivno mnenje h kandidaturi mag. Gorazda Kozmusa za ravnatelja Glasbene šole »Risto Savin« Žalec.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi