Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec od 15. avgusta do 15. septembra 2020

Dogodki:

 

V ponedeljek, 1. junija 2020, je bil razglašen preklic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Od preklica dalje smo gasilci opravljali zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih, tako kot med epidemijo.

 

1. 9. 2020 smo gasilci ob strogem upoštevanju ukrepov za preprečevanje okužbe s COVID-19 pričeli izvajati le posamezna usposabljanja.

 

V soboto, 12. septembra 2020, je na prireditvenem prostoru v Braslovčah potekala prireditev Dan gasilcev Gasilske zveze Žalec, združena s praznovanjem 120. obletnice delovanja PGD Braslovče. Prireditev je potekala ob strogih ukrepih za preprečitev širjenja COVID-19 in zato je bila v okrnjeni obliki. Udeležence so nagovorili predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, župan Občine Braslovče Tomaž Žohar, predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik ter predsednik PGD Braslovče Primož Urbas. Na prireditvi je Prostovoljno gasilsko društvo Braslovče v uporabo prevzelo novo gasilsko avtocisterno znamke VOLVO z oznako AC 16/50. Podeljena so bila najvišja gasilska odlikovanja, ki jih je podelil predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik, prejeli pa so jih Boštjan Brišnik iz PGD Gomilsko, Damijan Sorčan iz PGD Braslovče ter PGD Braslovče ob svoji 120-letnici. Vodja Izpostave za zaščito in reševanje v Celju Janez Melanšek pa je PGD Braslovče podelil zlati znak Civilne zaščite.

 

Nekaj statistike:

 

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 15 intervencij, ki so skupno trajale 23 ur in 15 minut. Najdaljša intervencija je trajala 3 ure in 25 minut, najkrajša pa 25 minut. 

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

 

V GPO Žalec so imeli 10 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela in GPO Vransko so imeli 2 intervenciji, v GPO Braslovče pa eno. V GPO Tabor intervencij niso imeli.

 

Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec 

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec med 15. avgustom in 15. septembrom 2020 – izpis iz VULKANA (izsek za GPO Vransko)

 

GPO VRANSKO, 6. 9. 2020

Ob 21.22 je na Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, padla oseba in se poškodovala. Gasilci PGD Vransko so ji nudili prvo pomoč. Reševalci NMP Žalec so poškodovano osebo oskrbeli.

 

GPO VRANSKO, 12. 9. 2020

Ob 8.05 so v Ločici pri Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, posredovali prvi posredovalci gasilci PGD Vransko. Ko so prispeli na kraj, je oseba že preminula in posredovanje ni bilo potrebno.

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi