Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
16°C
11°C
JUTRI
18°C
10°C

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. junijem in 15. julijem 2021

ogodki

15. junija 2021 je bil razglašen preklic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Od tega trenutka dalje gasilci opravljamo posredovanja ob nesrečah in požarih, enako kot med epidemijo, izvajamo pa tudi usposabljanja. Kljub preklicu epidemije bodo v veljavi še naprej ostali nekateri zaščitni ukrepi proti širitvi koronavirusa.

V Braslovčah smo 11. julija organizirali zaključne izpite na 160-urnem tečaju za operativnega gasilca, ki jih je uspešno opravilo vseh 21 tečajnikov iz 9 gasilskih društev naše Zveze. Tako smo v naša društva pridobili 21 novih operativnih članov, za kar jim čestitamo.

12. julija smo zaključili še drugi tečaj za gasilca pripravnika, ki ga je uspešno opravilo 19 kandidatov.

Ob upoštevanju ukrepov so 19. junija 2021 v PGD Ponikva pri Žalcu praznovali 90-letnico društva, 26. junija pa v Veliki Pirešici prav tako 90-letnico, ki so jo sicer praznovali v letu 2020, a je zaradi epidemije niso mogli slovesno zaznamovati.

3. julija 2021 pa je bil v Prekopi slovesen podpis pogodbe o nakupu novega gasilskega vozila s cisterno z gasilsko oznako  GVC 16/25 PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik. Za dobavitelja je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Gasilska vozila Pušnik iz Slovenske Bistrice.

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 22 intervencij, ki so skupno trajale 24 ur in 35 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 20 minut, najkrajša pa le 15 minut.

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec so imeli 16 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Vransko so imeli dve intervenciji, v GPO Tabor eno intervencijo, v GPO Braslovče tri intervencije, v GPO Polzela pa intervencij niso imeli.

Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec  izpis iz VULKANA (izsek za GPO Vransko)

GPO VRANSKO, 20. 6. 2021

Ob 19.43 je na avtocesti VranskoLjubljana, za predorom Ločica pri Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, obstalo osebno vozilo, iz katerega se je pričelo kaditi. Posredovali so gasilci dežurne ekipe PGE Celje in CZR Domžale iz Avtocestne baze Vransko ter iz Celja in Domžal, ki so na kraju ugotovili, da gre za okvaro na motorju. Prav tako so bili aktivirani gasilci PGD Vransko in PGD Ločica pri Vranskem, a je bil poziv takoj nato preklican.

GPO VRANSKO, 23. 6. 2021

Ob 7.05 so v Jeronimu, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, prvi posredovalci nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda RP Žalec.

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi