Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. junijem in 15. julijem 2020

Dogodki

31. maja 2020 je bil razglašen preklic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Od tega trenutka dalje gasilci še vedno opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih, enako kot med epidemijo. Vsa tekmovanja, izobraževanja ter vse ostale nenujne aktivnosti se bodo pričele izvajati od 1. 9. 2020, v kolikor bodo razmere to dopuščale. Izvedena je bila le Skupščina GZ Žalec, pri čemer so bili upoštevani vsi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe.

 

V ponedeljek, 6. julija 2020, je na prireditvenem prostoru v Braslovčah potekala 65. skupščina Gasilske zveze Žalec. Skupščine se je udeležilo 58 članov skupščine – predstavnikov prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo pod okriljem Gasilske zveze Žalec. Med gosti so bili predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik, predsednik sveta Savinjsko-Šaleške regije Branko Verk, župan občine Tabor Marko Semprimožnik in podžupanja občine Braslovče Urška Hozjan ter prejemniki odlikovanj GZ Slovenije. Po izvolitvi delovnega predsedstva so podali poročila: predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, namestnik poveljnika GZ Žalec David Krk, blagajnik GZ Žalec Rafael Hrustel, predsednik nadzornega odbora Janko Drča ter predsednik verifikacijske komisije Andrej Kveder. Člani Skupščine so ‎potrdili poročila za leto 2019, program dela ter finančni plan Gasilske zveze Žalec v letu 2020. Gostje so pohvalili delo gasilcev in vodstva Gasilske zveze Žalec. Na skupščini so podelili visoka odlikovanja Gasilske zveze Slovenije, ki jih je prejelo 10 posameznikov.

 

Nekaj statistike

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 22 intervencij, ki so skupno trajale 27 ur in 20 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 50 minut, najkrajša pa 30 minut. 

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec so imeli 10 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela 6 intervencij, v GPO Vransko štiri intervencije, v GPO Braslovče dve intervenciji, v GPO Tabor pa intervencij niso imeli.

 

Tadej Zupan,

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

 

 

Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec 
Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec med 15. junijem in 15. julijem 2020 IZPIS VULKAN

Izsek za GPO Vransko

 

23. 6. 2020 VRANSKO

Ob 20.37 so v Ločici pri Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, občina Vransko, gasilci PGD Ločica pri Vranskem in Vransko nudili pomoč občanu z defibrilatorjem.

 

1. 7. 2020 VRANSKO

Ob 18.47 je močan veter razkril streho stanovanjskega objekta na Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec. Posredovali so gasilci PGD Vransko, ki so kraj zavarovali, nato pa s folijo in celimi strešniki prekrili približno 100 m2 strehe.

 

3. 7. 2020 GPO VRANSKO

Na Vranskem, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, je potekalo črpanje meteorne vode.

 

6. 7. 2020 VRANSKO

Domnevni požar v naravi na območju Sv. Jošta, na meji med občinama Vransko in Nazarje. Še pred izvozom enot je bilo sporočeno, da gre za kurjenje pod nadzorom, zato je bila intervencija preklicana.

 

 

Oglejte si tudi