Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. marcem in 15. aprilom 2021


Dogodki

V petek, 9. aprila 2021, je bila podaljšana epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Še vedno gasilci opravljamo v večini zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih.


Nadaljujemo pa tudi izvajanje vseh usposabljanj, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni. V zadnjem mesecu dni se je raznih specialnih usposabljanj v organizaciji Gasilske zveze Slovenije v Gasilski šoli na Igu ter v enotah Pekre in Sežana udeležilo 30 naših gasilcev.

9. aprila se je v GZ Žalec pričel 34-urni tečaj za gasilca pripravnika. Predavanja trenutno izvajamo na daljavo, na tečaju pa je 30 tečajnikov.


V marcu je bil letošnji državni gasilski kviz za mlade gasilce, ki ga organizira Gasilska zveza Slovenije, izpeljan v virtualni obliki. Virtualni kviz je potekal v spletnih učilnicah in je bil netekmovalnega značaja, udeležilo pa se ga je 883 mladih gasilcev in mentorjev iz vse Slovenije, od tega 69 udeležencev iz desetih gasilskih društev Gasilske zveze Žalec, kar nas po številu udeležencev uvršča na 3. mesto med vsemi sodelujočimi zvezami. Po doseženih točkah so se tekmovalci iz GZ Žalec skupno uvrstili na 3. mesto med 73 zvezami. Med izžrebane udeležence je GZ Slovenije razdelila praktične nagrade, v GZ Žalec jih je dobilo 8 tekmovalcev. 


Nekaj statistike

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 18 intervencij, ki so skupno trajale 22 ur in 35 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 40 minut, najkrajša pa le 10 minut.




Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec


V GPO Žalec so imeli 9 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Braslovče so imeli 6 intervencij, GPO Polzela dve intervenciji, GPO Tabor eno intervencijo, v GPO Vransko pa intervencij niso imeli.


Prispevek pripravil:

Tadej Zupan

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi



Oglejte si tudi