Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec v obdobju med 15. junijem in 15. avgustom 2017

Letošnja meddržavna gasilska olimpijada je med 9. in 16. julijem potekala v avstrijskem Beljaku. Našo državo so zastopale tudi mladinke PGD Andraž nad Polzelo. O njihovem vrhunskem dosežku smo vas že obvestili.

29. julija 2017 je na Vranskem potekalo 8. tradicionalno gasilsko tekmovanje s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami.

Na pobudo gasilcev naše gasilske zveze smo zbrali nekaj opreme za kolege gasilce, ki so se v Dalmaciji bojevali z gozdnimi požari. Zbrano opremo smo na Hrvaško dostavili v soboto, 22. julija 2017.
V soboto, 5. avgusta, je bilo kar pestro, saj je v Libojah potekalo tradicionalno meddruštveno gasilsko tekmovanje starejših članic in članov za pokal PGD Kasaze – Liboje. Potekali sta vaja s hidrantom ter vaja raznoterosti. V obeh je sodelovalo sedem gasilcev/gasilk.

V soboto smo pripravili tudi pohod mladine Gasilske zveze Žalec na Šmiglovo zidanico, kjer so potekale zabavne igre. Sledilo je druženje.

Potekalo je tudi 6. tekmovanje s starimi ročnimi ter motornimi brizgalnami za pokal Savinjsko-Šaleške regije v Braslovčah. Tekmovanja so se lahko udeležile enote, katerih ročne in motorne brizgalne so stare več kot 50 let. V ekipah je sodelovalo od sedem do devet gasilcev, sama vaja pa je bila tako imenovana »mokra«, skupno z dvema napadalnima skupinama, ki sta zbijali tarče.

Teden dni kasneje, 12. avgusta, so v hitrostni mokri vaji »Löchangriff«, po pravilih CTIF, skupine sedmih ali devetih gasilcev v Zabukovici tekmovale v tekmovanju za prehodni pokal krajevne skupnosti Griže.
In še nekaj statistike.

V juliju je bilo 23 intervencij, ki so skupno trajale 29 ur in 50 minut. Najdaljša intervencija je trajala tri ure, najkrajša pa samo 20 minut. V avgustu je bilo 13 intervencij, ki so skupno trajale 15 ur in 10 minut. Najdaljša intervencija je trajala uro in pol, medtem ko je najkrajša trajala 40 minut.

Sledi statistika občinskih poveljstev GZ Žalec.

V mesecu juliju 2017 so gasilci Gasilske zveze Žalec opravili 23 intervencij.

V GPO Žalec je bilo 16 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Braslovče so bile štiri intervencije, GPO Tabor je imel dve intervenciji, v GPO Polzela je bila ena, medtem ko GPO Vransko intervencij ni imel.
Avgusta je bilo v GPO Žalec deset dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli dve intervenciji, GPO Tabor je imel le eno intervencijo, medtem ko v GPO Braslovče in GPO Vransko intervencij ni bilo.

                                                                                        Poročilo je pripravil Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec
                                                                                       za odnose z javnostmi.                                                      
                                                                                        


Oglejte si tudi