Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SRE.
14°C
3°C
Oceni objavo

Gasilsko obarvana oktobrska kmečka tržnica

Na lepo sončno soboto, 14. oktobra, je bilo v dopoldanskih urah v centru Vranskega nadvse živahno. Poleg sedaj že ustaljene kmečke tržnice so se namreč v tem mesecu v sklopu tržnice predstavili tudi otroci iz mladinske komisije PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik. 

Lepo število zbranih obiskovalcev je najprej pozdravil predsednik društva Robert Novak. Na hitro je predstavil program, nato pa predal besedo poveljniku GPO Vransko Vladu Reberšku, poveljniku CZ občine Vransko Maksimiljanu Petriču ter županji nataši Juhart. Vsi so zbrane pozdravili in se zahvalili gasilcem v naši občini.

Nato so se predstavili glavni akterji dneva  pionirska in mladinska desetina PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik. Prvič so nastopili v novih delovnih oblekah, ki jih  je bilo potrebno nabaviti, saj so otroci prej tekmovali v neprimernih in zelo starih oblekah. Ker je naše društvo znano po dobrem delu z mladino, upravni odbor ni okleval in je kljub veliko stroškom nabavil nove obleke za obe desetini.

Najmlajša ekipa, ekipa pionirjev, ki je sestavljena iz deklet in fantov, starosti med 6 in 11 let, je najprej prikazala vajo z vedrovko, nato pa so izvedli tudi prikaz vaje štafetnega vezanja vozlov. To so vaje, ki jih vsako leto prikazujejo na tekmovanjih med gasilskimi društvi.

Po pionirjih so na sceno stopili mladinci. To ekipo sestavljajo dekleta in fantje, starosti med 12 in 16 let. 

Ker je ta kategorija zadnja pred operativnimi vrstami, je tudi vaja, ki so jo izvedli, zelo primerna. Prikazali so suho vajo napada s hidrantom. Izvedli so jo izurjeno, tako kot že velikokrat v letošnjem letu.

Po opravljeni vaji so se obiskovalci lahko še podružili z gasilci, ki so za to priložnost pripravili tudi malico, in sicer pečena jajčka "alla Martin". Poskrbljeno je bilo tudi za dobro kapljico.

Kljub temu da mesec požarne varnosti traja le en mesec, pa vse zainteresirane še naprej vabimo, da se pridružijo lokalnim gasilskim vrstam.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi