Oceni objavo

Blagoslov prekopskega novega gasilskega vozila

V Prekopi se je v zadnjem mesecu vse vrtelo okrog novega gasilskega vozila, ki smo ga prevzeli v avgustu. Od takrat naprej smo v našem društvu planirali, organizirali in se pripravljali na veliki dan  17. september 2022.

Vreme nam v dnevih pred dogodkom ni niti približno šlo na roke. Kljub temu da naj bi se veselili obilnega deževja po sušnih mesecih, nam v tem primeru to ni niti malo ugajalo. Šotor, ki nam ga je za to prireditev doniralo podjetje Šotori Petre, smo zato člani in simpatizerji društva s pomočjo Patricka Brvarja postavljali v dežju in upali, da ne zbolimo. Ko je bil šotor postavljen, so se nam upi takoj dvignili. No, potem pa je prišla sobota in deževje je nekaj ur pred prireditvijo ponehalo  kot naročeno.

Okrog same prireditve ne bi izgubljal preveč besed. Vse je bilo super izpeljano in dobro organizirano s strani naše članice Teje Završnik. Rad pa bi se ob tej priložnosti zahvalil orkestru Cecilija iz Polzele za čudovito zaigrano spremljavo dogodka in g. župniku Jožetu Turineku za blagoslov vozila.

Po uradnem delu sva s poveljnikom Mitjo podelila plakete botrom, ki so zaslužni, da je naše vozilo sploh v garaži.

Po uradnem delu se je začela veselica z ansamblom Zažur. Glede na to, da v Prekopi že približno 20 let ni bilo veselice, je bil šotor hitro poln do zadnjega kotička, nori žur pa se je nadaljeval pozno v noč.

Veliko zaslug za uspeh našega društva se vedno pripisuje meni kot predsedniku, vendar pa nikakor ne smemo pozabiti na vse ostale člane, ki se vedno odzivajo mojim pobudam in na tak način sploh omogočijo, da se zadeve realizirajo. Šotor je postavljalo v dežju in podiralo naslednji dan po naporni noči približno 20 članov. Še dodatnih 30 članov je skrbelo, da so bili kozarci vedno polni in da je prireditev potekala varno. Ekipa naših prvih posredovalcev je vso noč skrbela za zdravstveno oskrbo na dogodku. In še bi lahko našteval.

Zato bi v tem članku nadvse rad izrazil predvsem svojo veliko hvaležnost najprej vsem našim članom, ki skrbijo, da naše društvo živi.

Rad bi se zahvalil tudi vsem donatorjem, botram in botrom, ki vedno skrbijo, da imamo sredstva za uresničevanje naših projektov.

Nazadnje pa bi se rad zahvalil še vsem zaposlenim na Občini Vransko. Pridobivanje dovoljenj in papirjev za organizacijo takšnih dogodkov ni enostavno, v našem primeru pa smo vedno naleteli na prave ljudi, ki so nam pomagali stvari izpeljati na hiter in enostaven način.

Z vašo pomočjo bomo izpeljali še mnogo projektov, saj je pri nas zelo lepo vidno, da dobro razumemo rek "V slogi je moč".

Robert Novak

Predsednik PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi