Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
26°C
13°C
TOR.
30°C
13°C

En odstotek dohodnine za prekopske gasilce

Vsak davčni zavezanec, ki je rezident Republike Slovenije, lahko po novem do en odstotek dohodnine nameni za financiranje splošno koristnih namenov. Takšna donacija nič ne stane, saj gredo ta sredstva, sicer nerazporejena, v državni proračun. Če pa jih namenite eni od organizacij, v katerih delujemo v javnem interesu, s tem podprete razvoj družbenokoristnih dejavnosti.

V letu 2019 je v državnem proračunu ostalo kar 5.225.969 evrov nerazporejene dohodnine, ki bi jo lahko posamezniki donirali med društva. Ker sredstva niso bila donirana, so posledično ˝izginila˝ v državni proračun.

Zakaj donirati 1 % dohodnine prekopskim gasilcem?

Dohodnina se vam odmeri v skladu z zakonodajo, tega žal ne morete spremeniti. Lahko pa del te dohodnine ciljno usmerite za PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik. V letošnjem letu smo bili kljub epidemiji zelo aktivni, v letu 2022 pa tako ali tako že  veste, da nas čakajo veliki projekti. Za svoje delo pa potrebujemo vašo podporo.

Kako to storite?

1. Postopek je enostaven, varen in hiter. Ob obisku spletne strani www.edonacije.com odgovorite na nekaj vprašanj, na podlagi katerih vam aplikacija ponudi možnost doniranja brez lastnega vložka in doniranje dohodnine.

2. Platforma deluje tako, da vam ni treba hoditi nikamor, vse uredite kar preko telefona ali računalnika v nekaj minutah (ne potrebujete nobenih digitalnih potrdil ali certifikatov).

3. Rok za namenitev dela dohodnine v tem letu je 31. 12. 2021. Vsi nalogi, oddani po tem datumu, bodo namenjali dohodnino za leto 2022, kar pomeni da bodo na našem računu šele konec leta 2023.

4. V kolikor pa želite, lahko za pomoč pri donaciji dohodnine zaprosite tudi naše gasilce, ki se bodo tudi letos oglasili s koledarjem. Zelo radi vam bodo pomagali.

Za vašo pomoč in podporo se vam prekopski gasilci že vnaprej lepo zahvaljujemo.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi