Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Združena Savinjska zopet prvaki Medobčinske nogometne lige Celje

V soboto, 18. maja, sta se na Nogometnem igrišču Videm Vransko odigrali zadnji dve domači tekmi ekip Združena Savinjska U15 in U17, v Medobčinski nogometni ligi Celje v sezoni 2023/2024. Glede na število osvojenih točk v sezoni je bilo že pred tekmama jasno, da bosta obe ekipi osvojili naslov prvakov.

 

Ekipa U15, ki  tekmuje v 1. ligi starejših dečkov, je pred to tekmo že imela neulovljivo prednost. V tej sezoni so odigrali 16 tekem in si priigrali 14 zmag, 1 remi in zaključili s porazom proti NK Brežice, svojemu najtežjemu nasprotniku v ligi. Savinjčani so se tako sicer morali soočiti z edinim porazom v sezoni. Končni rezultat tekme je bil 2 : 1, a na osvojitev naslova prvakov ni vplival.

Za selekcijo Združena Savinjska U15 so pod okriljem trenerja Saše Bakarića igrali Jaka Božič, Lovro Bukovec Kaučič, Miha Flis, Blaž Gracar, Matevž Hrboka, Aljaž Jelen, Bor Kodrun, Lukas Kolenc, Nikk Lev Kralj, Maj Krivec, Ožbej Lesjak, Jan Lukman, Luka Mlakar Fermentin, Patrik Možina, Alex Popović, Max Radulj, Luka Franc Rezar, Erik Sitar, Kristian Tominšek-Čuvan in Nikolas Vrbovšek.

 

Vzdušje pa je na ta pomemben dan popravila kadetska ekipa, ki se je na igrišču soočila z ekipo NK Laško. Že od prve minute dalje so jasno kazali, zakaj so najboljši. Dogajanje na igrišču so namreč imeli ves čas pod kontrolo in tako so slavili z rezultatom 6 : 0.  Nogometno sezono so zaključili z 18 zmagami, 1 remijem in 1 porazom.

Selekcijo Združena Savinjska U17 sestavljajo igralci Luka Adrinek, Emir Arslanović, Luka Borinc, Lovro Dolinšek, Anže Dorič, Andraž Korenak, Janez Korent, Tay Leo Kralj, Filip Krejić, Blaž Krulec, Nejc Lanišnik, Luka Lokan, Tjaž Marsel, Nace Mijošek, Vid Moškotevc, Lan Pinter, Tjaš Ropas, Nejc Škrabe, Nik Srebočan, Metod Stenovec, Jaka Štorman, Luka Turecki, Urh Turnšek, Patrik Veber in Nik Vrečko, ki jih je skozi sezono vodil trener Tilen Šmigoc.

 

Po tekmah je sledila skupna podelitev medalj in pokalov, ki jih je ob polnih tribunah navijačev igralcem podelil vodja tekmovanja Andrej Narat.

Fante sedaj čakajo še kvalifikacije za uvrstitev na državni nivo, v 2. slovensko kadetsko ligo – vzhod in 2. ligo U15 – vzhod,  ki bodo potekale 25. maja in 1. junija.  Prav tako pa se je na državnem nivoju v 2. slovenski mladinski ligi – vzhod, obdržala ekipa Združene Savinjske U19. Glede na to, da so bili na tej ravni novinci, so osvojili odlično 5. mesto.

 

Nogometni klub Vransko

Oglejte si tudi