Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
12°C
-1°C
Oceni objavo

Neli Štrajhar, perspektivna voznica kartinga

Pozdravljeni,

sem Neli Štrajhar, perspektivna voznica kartinga. Prvo sezono sem odpeljala v letu 2023, kjer sem vozila za državno prvenstvo Slovenije ter za pokal Avstrije. Redno treniram v Sloveniji na pisti v Slovenji vasi zraven Ptuja, na pisti v Avstriji – Graz Styria karting in v Brucku blizu Dunaja, na pistah v Italiji – Jesolo blizu Benetk in v Chividale del Frulli pri Udinah. Moji letošnji dosežki so osvojeno 3. mesto za državno prvenstvo Slovenije, 2. mesto za pokal Avstrije in 3. najboljši čas Avstrije na progi Styria v Grazu v skupini Micro.

Pri športih, kot je karting, lahko določa mesto na stopničkah med prvimi tremi že stotinka sekunde, da pa lahko vozim stotinko bolje kot drugi, je potrebno veliko volje in seveda treningov. V letu 2024 si tako želim izboljšati svoje rezultate in podvojiti treninge. Poleg državnega prvenstva Slovenije in pokalov Avstrije si želim udeležbe na tekmah CEZ (Centralno Evropsko Prvenstvo),  ki bodo potekale v Italiji, Avstriji, Srbiji, na Hrvaškem, Slovaškem ter seveda v Sloveniji. Ena izmed njih je tudi na Vranskem, v moji občini,  kjer se dirke še posebej  veselim.

Moja naslednja sezona se prične 16. marca v italijanskem dirkališču Azzura v Jesolu. Dirka je hkrati tudi uvodna za leto 2024 in znova se bom lahko preizkušala z večino izkušenih voznikov v  kategoriji Micro max, kjer tekmujejo fantje in dekleta, stari od 8 do 12 let.  Prevladujejo sicer fantje, saj sva v moji kategoriji samo dve voznici.

Za leto 2023 se zahvaljujem županji Nataši Juhart, ki je prisluhnila moji prošnji za podporo in donacijo s strani Občine Vransko. Zahvaljujem se tudi Osnovni šoli Vransko, ravnateljici Majdi Pikl in svoji razredničarki v letu 2022/23 Danijeli Jeršič in seveda letošnji razredničarki Mateji Jeler za vse opravičene izostanke v šoli med tekmami in treningi. Zahvaljujem se tudi vsem ostalim, ki so mi v letošnji sezoni pomagali in mi na kakršen koli način stali ob strani. Hvala.

V sezono 2024 si želim zapeljati do še boljših uvrstitev.

Neli Štrajhar

Oglejte si tudi