Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

V treh akcijah 220 krvodajalcev, največ na Vranskem – 88

V letošnjem juniju je žalsko območno združenje Rdečega križa (OZRK) v sodelovanju s krajevnimi organizacijami RK Prebold, Polzela in Vransko organiziralo kar tri krvodajalske akcije. V Hotelu Prebold se je akcije 8. junija udeležilo 73 krvodajalcev, v veroučni učilnici Župnije Polzela 21. junija 59 in v Kulturnem domu Vransko 22. junija 88 krvodajalcev.

Matjaž Črešnovar, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Žalec, je povedal: »Tradicionalno smo krvodajalce na krvodajalske akcije vabili s pisnimi vabili. Toda medkoronski način vabljenja krvodajalcev s kratkimi mobilnimi sporočili, ko smo morali zagotavljati ustrezno razdaljo med krvodajalci, se je izkazal za ustreznega tudi v zdajšnjem obdobju. Krvodajalcem ni treba predolgo čakati na odvzem krvi, saj se prej na točno uro odvzema naročijo v transfuzijskih službah, kot npr. pri zobozdravniku. S SMS-načinom lahko takoj nagovorimo krvodajalce, ti pa se tudi takoj odzovejo, kar je v trenutku, ko bolnišnica za nujne operacije potrebuje kri določene skupine, zelo pomembno.« 

Naslednja krvodajalska akcija bo v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec 27. julija od 7. do 12. ure.

Na fotografiji: Mlad krvodajalec, s krvno skupino A+, 24-letni David Goričan iz Zabukovice, je na Vranskem kri daroval že štirinajstič.                     

T. Tavčar

Oglejte si tudi