Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

''Zbiramo star papir za nov gasilski avto – ga mogoče imate kaj?''

Naslov prispevka so besede, ki smo jih v mesecu juniju izgovorili velikokrat. Kot veste, smo se pionirji in mladinci PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik lotili zbiranja starega papirja, katerega izkupiček bomo namenili nabavi novega gasilskega vozila. Zelo smo bili veseli, da so sokrajani z navdušenjem pospremili našo idejo zbiranja papirja in nam slednjega z veseljem tudi predali. Dobili smo celo pobude, da bi pobiranje papirja organizirali večkrat.

Kontejner nam je podjetje Surovina, d. o. o., dostavilo v sredo, 23. junija 2021. Stal je nasproti gasilskega doma, vse do ponedeljka 28. junija. S papirjem, ki smo ga zbirali ta mesec, smo mentorji in ostali člani kontejner hitro napolnili. Hkrati so ga prinesli še ostali sokrajani in omogočili, da smo podjetju vrnili poln kontejner. Če vas zanima, koliko smo ga zbrali v enem mesecu, vam s ponosom lahko zaupamo, da je točna številka 2,34 tone.

Na tem mestu lahko napovemo tudi akcijo zbiranja starega železa v mesecu septembru  prosimo, da ga hranite za nas. Verjetno se bomo ponovno lotili tudi zbiranja papirja, o čemer boste pravočasno obveščeni.

Mladina PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik je papir zbirala z velikim zanosom, saj se zavedajo, da bo gasilsko vozilo v bližnji prihodnosti služilo tudi njim. V društvu smo zelo ponosni, da imamo toliko pripravljenih in radovednih otrok, ki se radi lotijo prav vsega, kar jim pripravimo. Omenimo lahko, da vsak mesec v društvo sprejmemo nekaj novih članov, kar nas še posebej veseli. V naše vrste so vedno vabljeni vsi, ki jih gasilstvo utegne zanimati.

Iskreno se zahvaljujemo vsem občanom občine Vransko za vsak najmanjši papirnat prispevek, ki ste ga predali našim pionirjem in mladincem.

Mentorice Anja, Nataša in Špela ter celotna mladinska sekcija PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi