Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Prekopska gasilska mladina ne spi

Kot smo pisali že na naši Facebook strani (na katero vas ob tej priložnosti tudi vljudno vabimo, saj si lahko na njej ogledate vse objave o sprotnem dogajanju v društvu), je prepoved druženja s sabo odnesla tudi gasilske vaje za naše nadobudneže. Upali smo, da bo ta ukrep začasen, a ker vztraja že kar nekaj tednov, smo se mentorice odločile, da se vaj lotimo nekoliko drugače kot običajno. Nismo zaspali, niti približno  lahko rečemo, da smo si vzeli le krajši odmor. Za otroke smo tako pripravile raznolike kvize, v katerih lahko ponavljajo vsebine, ki se preverjajo na Kvizu gasilske mladine. Ob kvizih smo pripravile tudi križanke in zabavne naloge. Poskrbele smo za najmlajše gasilce, ki bi jih uvrstili v kategorijo Cicigasilci, prav tako za pionirje in mladince, ki se družijo na zoomovih srečanjih. 

Pomembno je, da ohranjamo stik in otroke kljub situaciji motiviramo k spoznavanju novih oz. ponavljanju starih vsebin. Upamo, da se bo epidemiološka situacija kmalu umirila in bomo srečanja izvajali tudi v živo. Trenutno se držimo ukrepov, ki pa nam druženja vseeno ne morejo v celoti  preprečiti. Kako pomembna je včasih tehnologija, kajne?

Na naši Facebook strani si lahko ogledate tudi galerijo fotografij z našega tekmovanja, ki je potekalo 2. oktobra 2021 na Polzeli. Eno od njih pripenjamo tudi sem. Na njej lahko vidite vajo razvrščanja, ki nas je čakala na koncu tekmovanja po vaji z vedrovko in štafeto.

V upanju na še eno čudovito leto, polno druženja ter gasilskih vaj in tekmovanja, vas mentorice mladine lepo pozdravljamo in vam v 2022 želimo še več zdravja in uspehov.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi