Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
17°C
4°C
627

2. mladinski občni zbor PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Novo leto, nov začetek. V januarju smo nadaljevali s pripravami na kviz in 21. 1. 2023 izvedli zdaj že tradicionalni, 2. mladinski občni zbor PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik. Nanj smo povabili vse pionirje in mladince, hkrati pa tudi delegate ostalih okoliških društev in predstavnike GZ Žalec, GPO Vransko in občine Vransko. Z obiskom so nas počastili županja Nataša Juhart, predstavnica GZ Žalec Martina Pustoslemšek ter kolegi pionirji z mentorjem iz PGD Ločica pri Vranskem. Zbor so spremljali tudi starši otrok.

Najprej smo prisluhnili uvodnim besedam našega predsednika, sledila je izvolitev delovnega  predsedstva, nato pa poročilo pionirjev, mladincev in predsednice mladinske komisije za leto 2022. Predstavili smo tudi načrt za delo v letu 2023. Besedo so dobili tudi naši gostje, ki so naše delo pohvalili in izrazili željo, da bi se društva v prihodnosti še bolj povezovala.

Predstavnica mladinske komisije GZ Žalec je predstavila tudi načrte za delo z mladino v GZ Žalec v letu 2023. Med drugim je omenjala letovanje, tekmovanja in športne aktivnosti. Pred zaključkom zbora mladih smo izbrali dva delegata mladine, ki sta se zvečer udeležila tudi občnega zbora našega društva. Po zaključku uradnega dela brez pogostitve mladih seveda ni šlo in tudi tokrat smo si privoščili hot doge s poljubno omako. Na neuradnem delu nas je obiskala tudi prejšnja predsednica mladinske komisije Anja, ki se trenutno uri v novi vlogi, vlogi mlade mamice.

Lansko leto se nam je pridružilo kar 8 novih pionirjev, osvežili smo tudi mentorske vrste. Iz poročil in načrta dela je bilo jasno razvidno, da smo si za letošnje leto zadali polno aktivnosti – vaje, tekmovanja, letovanje, srečanja, obogatitvene dejavnosti. Za cilje, ki nam jih v preteklem ni uspelo uresničiti (enodnevni izlet, noč v gasilskem domu), se bomo mentorji v največji meri trudili, da jih izpolnimo, presežemo. Čaka nas torej aktivno gasilsko leto.

 

Na pomoč!

 

Mentorji PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi