Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Hodnik za pešce ob R2 – 447 Šentrupert Ločica

Ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek sem skupaj z županom Občne Vransko naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s hodnikom za pešce ob R2 – 447 Šentrupert – Ločica.

Ob regionalni cesti R2 – 447 Šentrupert – Ločica je na območju avtocestnega izvoza in nadvoza Vransko zgrajen hodnik za pešce v dolžini ok. 560 m. Ta hodnik za pešce je vse od svoje izgradnje pred skoraj dvajsetimi leti izjemno slabo vzdrževan. Na hodniku se iz leta v leto pojavlja vse več ovir in preprek, ki onemogočajo njegovo normalno uporabo. Iz priloženih fotografij je razvidno, da je na samem hodniku za pešce kar 17 različnih ovir. Naštete ovire predstavljajo resen problem zdravim in normalno gibalnim sposobnim osebam, popolnoma pa onemogočajo uporabo gibalno oviranim in invalidnim osebam na vozičkih. Prav tako v vseh letih nihče ni nikoli poskrbel za izvajanje zimske službe, tako da je v zimskih razmerah hodnik zaradi napluženega snega s cestnega telesa popolnoma neuporaben.

V zvezi s tem vas sprašujem:
- Ali ministrstvo načrtuje izvedbo kakršnih koli investicijsko-vzdrževalnih del na omenjenem hodniku za pešce, ki bi zagotovile njegovo normalno in varno uporabo?
- Ali ministrstvo načrtuje, da bi v letni načrt izvajanja zimske službe vključilo tudi omenjeni hodnik za pešce?
                                                                                                                               
                                                                                                                                                           Aleksander Reberšek

Oglejte si tudi