Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Za praznik nova šolska knjižnica

V Občini Vransko je bila osrednja občinska proslava ob Prešernovem dnevu, slovenskem kulturnem prazniku, v športni dvorani, sledilo je odprtje šolske knjižnice.
Številne obiskovalce je nagovoril župan Občine Vransko Franc Sušnik, ki je po uvodnem pozdravu razmišljal o tem, kaj je kultura v šoli, na cesti ... Ravnateljica OŠ Vransko-Tabor Majda Pikl je svoj govor namenila odprtju nove šolske knjižnice, multimedijske učilnice in dveh učiteljskih kabinetov, ki se nahajajo v delu večnamenske športne dvorane nad garderobami. Sredstva za izvedbo del sta prispevali Občina Vransko in Osnovna šola Vransko-Tabor. Z omenjeno investicijo je osnovna šola pridobila dodatnih 278 kvadratnih metrov površin, od tega 150  za potrebe knjižnice, 64  za potrebe multimedijske učilnice in 35 kvadratnih metrov kabinetnih prostorov, ostalo pa predstavljajo komunikacijske površine. Celotna vrednost gradbeno obrtniških in instalacijskih del skupaj z opremo znaša 134 tisoč evrov. Nekaj besed je zbranim namenil tudi mladinski pisatelj Primož Suhadolčan.

Na proslavi so podelili  priznanja najuspešnejšim likovnim ustvarjalcem na šoli, ki so svoja dela izdelali že v preteklem šolskem letu. Nato so vsi skupaj odšli na slovesno odprtje nove knjižnice. Preden sta ravnateljica Majda Pikl in župan Franc Sušnik prerezala trak, je blagoslov opravil domači župnik Jože Turinek. Pri proslavi in ob odprtju knjižnice je potekal izbran kulturni program, ki so ga pripravili učenci OŠ Vransko-Tabor s svojimi mentoricami.


                                                                                                    T. Tavčar

Oglejte si tudi