Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Vranski poletni večeri 2018

Enajsta sezona Vranskih poletnih večerov se je začela v cerkvi sv. Jeronima na Taboru. Prisluhnili smo srednjeveški glasbi, ki so jo v 13. in 14. stoletju izvajali v španskih cerkvah. Poleg glasbe so nas navdušila tudi nenavadna stara glasbila, predvsem hurdy gurdy, nekakšna polavtomatska violina, kot je obrazložil Janez Jocif, umetniški vodja skupine. Na Taboru nas vedno očara  čudovit razgledni ambient, če pa je zraven še topla pomladno-poletna noč, se naše druženje rado podaljša pozno v noč. 
Drugi koncert je bil pri sv. Mariji Magdaleni na Ločici. Izvrstna glasbenika, flavtistka Jasna Nadles in violončelist Milan Vrsajkov, prekaljena glasbenika z evropskih festivalskih odrov, sta nas z izjemno lahkoto vodila od skladbe do skladbe. Na Ločici je zadovoljstvo obiskovalcev vedno zagotovoljeno, saj družine Lebeničnik, Papinutti in Urankar poskrbijo, da se dobro vzdušje nadaljuje še po koncertu z razvajanjem brbončic, lahko bi tudi rekli
z Okusi Ločice.
Še dva koncerta se bosta zgodila v prvi polovici septembra, pri sv. Martinu v Šmartnem in sv. Mohorju in Fortunatu v Stopniku. Tudi tam je vedno lepo, zato se nam le pridružite.
                                                                                                       
                                                                                                                                           Suzana Felicijan Bratož

Oglejte si tudi