Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
8°C
1°C
JUTRI
2°C
2°C
Deli
2603

V projektu Savinjčani beremo sodelovalo 270 bralcev

V dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec je bila 8. maja zaključna prireditev, v okviru desete sezone branja projekta Savinjčani beremo, ki jo je pripravlja Medobčinska splošna knjižnica Žalec, finančno pa podpira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 Številnim bralcem so se pridružili tudi avtorji del, ki so jih Savinjčani brali: Vinko Möderndorfer, Metod Pevec, Tomo Križnar in Sebastijan Pregelj. Ko so bili povabljeni na oder, so z zbranimi delili misli, ki so se jim utrnile ob pogledu na polno dvorano Savinjčank in Savinjčanov, ki berejo.

S svojo prisotnostjo so prireditev počastili tudi župani in podžupani spodnjesavinjskih občin. Bralce je v imenu vseh pozdravil Janko Kos, župan Občine Žalec, in jim zaželel še veliko bralnih užitkov, knjižničarkam pa je izrekel priznanje.

S pravljico, katere sporočilo je bilo, da vseh ne reši poljub, lahko pa nas reši branje, so slovesnost pričele pripovedovalka Natalija Knez, plesalka Anka Rener Kremžar in instrumentalistka Katja Florjančič, vse zaposlene na Osnovni šoli Šempeter.

Direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik je nadaljevala z razmišljanjem, kaj je to življenje. Je naše življenje vlak, ki drvi skozi pokrajino, ali potnik na vlaku, ki mirno in brezskrbno sede na dodeljeni sedež ter izbere, kaj bo počel med vožnjo – zrl skozi okno in občudoval naravo, zaprl oči in sanjaril, obračal list za listom v knjigi, ki jo varuje v naročju … Potnik na vlaku ima možnost izbire. Ve, da je nekam namenjen, da je za pot potreben čas in da med vožnjo ne more izstopiti, vendar lahko čas vožnje porabi po svoje. Nekaj svojih misli o projektu je prebrala tudi bibliotekarka Irena Štusej.

Rdeča nit branja te sezone je bilo torej vprašanje, kaj je življenje. Ker se tako sprašuje tudi Eva Boto, so njej zaupali glasbeni del programa. Navdušila je z izborom slovenskih skladb, katerih refrene je prepevala vsa dvorana.

Ker je bilo srečanje jubilejno, že deseto, so se lahko vsi zbrani posladkali s torto, katere prvi kos so skupaj odrezali vsi prisotni župani in direktorica knjižnice.

Bralke in bralci so bili navdušeni nad spominskimi darili, ki so dar Mladinske knjige Žalec in Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Vsi, ki so sodelovali v bralnem projektu, so dobili pisala s svojimi vgraviranimi imeni. Živahno druženje se je nadaljevalo v avli doma.                                                               T. Tavčar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij