Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Savinjčani beremo 2020/21

Savinjčanke in Savinjčani, ki so v sezoni 2020/2021 brali v projektu Medobčinske splošne knjižnice Žalec Savinjčani beremo, so se letos razveselili zaključne prireditve, čeprav je bila mesec in pol kasneje kot sicer. V časovno podaljšanem branju je letos sodelovalo 240 bralcev, nekoliko manj kot sicer, a še vedno dovolj glede na čas, ki je vsesplošno omejeval dejavnosti in stike. Projekt branja sicer združuje bralce šestih občin Spodnje Savinjske doline (Braslovče, Polzela,Prebold, Vransko, Tabor in Žalec).
S prilagojenimi zahtevami glede na navodila NIJZ se je v dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec zbralo prek tristo bralcev in gostov prireditve. V uvodnem nagovoru direktorice Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolande Železnik je bilo zaznati ganjenost, da smo se uspeli zbrati. Bralce so nagovorili tudi bibliotekarka Irena Štusej, župan Občine Braslovče Tomaž Žohar in poslanec v DZ RS Aleksander Reberšek. Literarna gostja je bila Vlasta Nussdorfer, avtorica knjige Živi in pusti živeti, ki so jo brali v projektu, ter svetovalka predsednika Republike Slovenije.

Na večeru je bila predstavljena tudi obsežna monografija Medobčinske splošne knjižnice Žalec (od osamosvojitve Slovenije 1991 do 2021). Večer so popestrili glasbeni gostje Ani Frece in Hotel za srečo. Ob sprejemanju gostov v avli doma in na druženju pa je bil z glasbo ves čas prisoten pianist Georg Krajnc.

Bralci so se z gosti družili še po uradnem delu na pogostitvi.         

T. Tavčar

 

Oglejte si tudi