Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
31°C
16°C
JUTRI
28°C
16°C
2603

Prvo mesto na "Mednarodnih dnevih harmonike 2019"

Harmonikarski orkester Glasbene šole Risto Savin Žalec je v soboto, 2. 11. 2019, dosegel izjemen uspeh, ki predstavlja krono delovanja orkestra. Nastopili so v Pragi, na tekmovanju harmonikarjev, imenovanem »Mednarodni dnevi harmonike 2019«, kjer so v kategoriji harmonikarski orkestri XII osvojili prvo mesto.

Harmonikarski orkester glasbene šole je star toliko kot glasbena šola (60 let) in je zagotovo najstarejši orkester na šoli, saj ga je takoj po ustanovitvi šole ustanovil takratni učitelj harmonike Marjan Kozmus.

Orkester danes z izjemnim pedagoškim pristopom do učencev zelo uspešno vodi profesorica Nataliia Ermakova, ki zelo spretno v okviru orkestra združuje tudi druga glasbila.

Zmaga v Pragi pomeni za Glasbeno šolo Risto Savin Žalec izjemno veliko potrditev uspešnega dela učiteljev na glasbeni šoli, posledično pa tudi veliko promocijo za Občino Žalec in Slovenijo v celoti. Tekmovalce, člane orkestra, je na tekmovalnem nastopu podprla tudi veleposlanica Republike Slovenije na Češkem Tanja Strniša. 

                                                                       
           Kolektiv glasbene šole

 

 

                                            

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi