Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Predpremierni ogled oddaje o Antonu Perku

Lani je  ekipa TV Maribor z urednico dr. Polono Pivec posnela oddajo Sledi o rojaku, slikarju Antonu Perku. Oddajo smo si prepremierno ogledali v nedeljo, 4. julija, v parku graščine Podgrad, rojstnem kraju slovenskega slikarja, ki je svojo poklicno pot preživel v službah cesarskega dvora.

Prelep julijski večer se je pričel s krstno izvedbo skladbe Pokrajina, ki jo je slikarju posvetil skladatelj Tilen Slakan iz Tabora, izvedle pa glasbenice z Vranskega: Urška Križnik Zupan na harfi,  Alenka Bogataj na flavti in Lucija Bogataj na violini.

V nadaljevanju je sledil ogled oddaje, nato pa je navzočim spregovorila avtorica dr. Polona Pivec, ki je ob tem pohvalila požrtvovalno delo Slavka Košenine in svoje tehnične ekipe. Prireditve so se udeležili tudi člani Žovneške gospode, ki so sodelovali pri snemanju, ter številni obiskovalci. 

Sledilo je druženje v prijetnem ambientu, ki je mnoge spominjal na leta, ko je domače turistično društvo tam pripravljalo odmevne prireditve.

Tako se je Anton Perko na filmskem platnu po skoraj dveh stoletjih vrnil v svoje rojstno okolje dvorca Podgrad.  

Oddaja Sledi o Antonu Perku bo na sporedu RTV SLO 1 v ponedeljek, 9. avgusta 2021, ob 17.25, ponovitev v soboto, 14. avgusta 2021, ob 14.05 ter na sporedu TV Maribor v nedeljo, 15. avgusta 2021, ob 20.00.

ZKTŠ Vransko



Oglejte si tudi