Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
30°C
15°C
JUTRI
29°C
15°C
Deli
2603

Koncert in razstava

V sredo, 11. aprila, so učenci Glasbene šole »Risto Savin« Žalec s svojimi mentorji izvedli deseti koncert izmed štirinajstih, ki jih v letošnjem šolskem letu posvečajo praznovanju 60-letnice glasbene šole, v avli doma pa pripravili razstavo.

 

Tokrat se je predstavil strokovni oddelek glasbil s tipkami in plesom, ki ga vodi prof. Irena Kralj. V prvem delu koncerta so obiskovalce navdušili člani harmonikarskega orkestra s solisti glasbene šole pod vodstvom prof. Natalie Ermakove, ki so se predstavili z izjemnim, spevnim in umetniško zahtevnim izbranim programom. Drugi del koncerta so lahko obiskovalci uživali v izvedbi Živalskega karnevala, katerega avtor je v Parizu rojeni skladatelj Camille Saint-Saëns. To je njegovo najbolj znano delo. Skladatelj je v 14 slikah ustvaril izjemno umetniško glasbeno stvaritev, ki upodablja različne živali. To delo spada med zelo zahtevna dela, ki jih izvajajo največji svetovni orkestri. Tokrat so imeli priložnost, da so lahko uživali v predstavi učencev glasbene šole, ki so se predstavili na dveh klavirjih, v sodelovanju s komornim orkestrom glasbene šole, ki ga je vodil prof. Januš Rasiewicz. Prireditev je s svojim ustvarjalnim pristopom izjemno popestril in obogatil dr. Ambrož Kvartič, ki je z glasbeno šolo sodeloval že pri ustvarjanju glasbene pravljice Zgodba na pihala, katere avtor je prav on.

V obeh delih koncerta so gledalci lahko uživali v izjemnih projekcijah, ki so vizualno upodabljale glasbo. Ob koncu koncerta je nastopajočim izrekel čestitko ravnatelj Glasbene šole »Risto Savin« Žalec, mag. Gorazd Kozmus, ki je poudaril trud vseh nastopajočih, njihovih mentorjev in čestital vsem, ki so kakor koli sodelovali pri izvedbi koncerta.

Obiskovalci so si v avli Doma II. slovenskega tabora lahko ogledali tudi razstavo slik, ki so jo ustvarili učenci glasbene šole pri pouku nauka o glasbi, pod strokovnim vodstvom profesorjev. Razstava bo na ogled še nekaj dni, potem pa bo prestavljena v glasbeno šolo.

                     T. Tavčer

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi