Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Končal se je 6. Križnikov pravljični festival Jenkret je biv …

Šesti Križnikov pravljični festival, ki se je pretekli konec tedna odvijal v Motniku, je bil tako kot dosedanji, izredno uspešen. Vsi dogodki so bili odlično obiskani, čeprav je mesec junij poln zanimivih dogodkov. Vzdušje med obiskovalci in nastopajočimi je bilo zelo dobro, vsebina navdihujoča, hrana domača, vreme kot naročeno, otroci veseli, delavnice zapolnjene do zadnjega kotička, obisk pa nad pričakovanji. Na likovni natečaj je prispelo rekordno število risb s predlogi za znamke, in to ne samo iz kamniških, vranske in okoliških osnovnih šol, pač pa z različnih koncev Slovenije, kar kaže na to, da so stare pravljice del naše identitete. Letošnja častna pokroviteljica je bila dr. Marjanca Klobčar, ki je tenkočutno povezala svoje znanje in predanost domačim krajem in izročilom ter povedala pravljico o beraču, ki je padel z nebes. 

 

Festival je namenjen predvsem ohranjanju pravljic, ki jih je zbral Gašper Križnik. V življenje so jih s pripovedovanjem obudili odlični uveljavljeni pripovedovalci. Letos so v Motniku nastopili Špela Frlic, Ana Duša, Rok Kušlan, Katja Preša, Boštjan Napotnik, duo Vroča župa in drugi. Pripovedovalski dogodki so do zadnjega kotička napolnili motniško dvorano kulturnega doma.

Odlično je bil sprejet tudi nastop Terrafolk Violin Dua (Barja Drnovšek in Bojan Cvetrežnik), ki se mu je kot presenečenje pridružila celotna zasedba skupine (Danijel Černe – Mystika in An Černe).

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik se trudi z organiziranjem festivala, saj je njeno poslanstvo tudi v podpori pravljičnemu izročilu, ki navsezadnje vodi k branju. 

 

Breda Podbrežnik Vukmir, direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

 

Oglejte si tudi