Vransko

JUTRI
19°C
12°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

KUHARSKI DAN V 3. B-RAZREDU

V torek, 16. 6. 2015, smo imeli prav poseben dan. Ure slovenskega jezika, matematike in spoznavanja okolja smo namenili kuhanju. Učenci so tako praktično preizkusili svoje branje z razumevanjem, znanje o tehtanju, ponovili so o zeliščih in dišavnicah ter utrdili znanje o snoveh (kaj se zgodi s snovmi pri segrevanju). Četrtošolec Jure Kropec nas je najprej odpeljal na šolski vrt, kjer so posajena zelišča in dišavnice. Nekaj nam je povedal o melisi, pehtranu, drobnjaku in meti. Zelišča smo tudi nabrali, saj smo jih uporabili v jedeh. Nato smo se odpravili v gospodinjsko učilnico, kjer so učenci samostojno pripravljali jedi. Vsi učenci so bili uspešni, saj so pripravili odlične jedi. Več o samem dogodku so zapisali učenci sami.

Danes, 16. 6. 2015, smo odšli učenci 3. b v gospodinjsko učilnico in postali smo tekmovalci za naziv masteršef, saj smo se preizkusili v pripravi jedi. Zjutraj smo šli najprej na šolski vrt, kjer smo nabrali zelišča: meliso, meto, pehtran in rožmarin.

Nato smo se v gospodinjski učilnici razdelili v skupine. Vsak je izvlekel en delček sestavljanke. Tisti, ki smo sestavili eno sliko, smo bili člani skupine. Pekli in kuhali smo enostavne in malce zahtevnejše jedi. Pripravili smo tiramisu, sadna nabodala, zeliščne polžke in ribice.

Vse skupine smo morale najprej prebrati navodila, recepte in odgovoriti na vprašanja v zvezke. Ko smo odgovorili na vprašanja, smo dobili listke z navodili. Nato smo se lotili dela. Imeli smo spretne roke, zato smo hitro končali. Naše jedi so odlično uspele. Takoj smo jih pojedli. Ta dan mi bo ostal v lepem spominu in bi ga takoj ponovila.

Tajda Pikel, 3. b

 

Učenci 3. b smo postali pravi masteršefi oziroma kuharji. Pripravili smo zeliščne polžke, ribice, sadna nabodala in tiramisu iz gozdnih sadežev. Kuhali smo dve uri. Po kuhanju smo bili zelo izčrpani, zato smo si prislužili malico. Malicali smo tisto, kar smo si spekli. Najbolj všeč so mi bile ribice. To so bile ribice iz listnatega testa, na njih pa je bila šunka s sirom in kečapom. Po malici smo vse pomili in pospravili. Ta dan mi je bil najbolj všeč, ker sem spoznal nove recepte za dobre jedi.

Luka Poljanšek, 3. b

 

Danes, 16. 6. 2015, smo imeli kuharski pouk. Kuhali smo različne stvari. Naša skupina je delala tiramisu. Ta pouk je bil zelo poučen, saj smo morali natančno brati navodila. Danes sem se imel zelo  v redu, saj smo poskusili štiri jedi in v skupini sem bil z Urbanom, Matejem in Vidom. Delali smo ribe, tiramisu, polžke in sadje na nabodalcih. Najbolj so mi bili všeč polžki. To so bili polžki, narejeni iz listnatega testa, napolnjeni s skuto, kislo smetano, slanino, čebulo in zelišči.

1/6






 Lan Aleksander Dobnik, 3. b

 

Danes, 16. 6. 2015, smo imeli kuharski dan. Šli smo na šolski vrt, kjer smo nabrali zelišča. Zelišča nam je predstavil četrtošolec Jure. Nato smo odšli v gospodinjsko učilnico, kjer smo se najprej razdelili v skupine, prebrali recepte in pisno odgovorili na vprašanja. Če smo pravilno odgovorili, smo lahko pripravili sestavine. Sestavine smo morali sami stehtati in jih odnesti na svojo mizo. Začeli smo delati. Ko smo končali, smo dali naše ribice in zeliščne polžke v pečico, da so se spekli. Ko so bile jedi pečene, smo jih pojedli. Najprej smo si privoščili zeliščne polžke, nato ribice, tiramisu z gozdnimi sadeži in na koncu še sadna nabodala. Vse jedi so bile zelo okusne.

Evelina Šorn, 3. b

Oglejte si tudi