JUTRI
25°C
9°C
PON.
26°C
9°C

PGD VRANSKO PODPISAL POGODBI ZA NAKUP GVC

 

 

PGD Vransko je v sredo, 2. 9. 2015 ob 18.00 uri, v prostorih PGD Vransko, podpisalo z Občino Vransko Pogodbo o zagotovitvi sredstev za financiranje nakupa GVC 16/25, z izvajalcem dobave omenjenega gasilskega vozila WEBO Maribor d. o. o. pa Pogodbo o nakupu GVC 16/25.

 

PGD Vransko in Občina Vransko sta po mučnem dogovarjanju z bankami le uspela zagotoviti večino sredstev za dobavo gasilskega vozila, medtem ko je bil postopek javnega  naročanja za nakup GVC 16/25 končan že lani. Občina Vransko bo tako zagotovila 180.000 evrov za nakup vozila, preostala sredstva pa bo zbralo gasilsko društvo s pomočjo donatorjev v Občini Vransko in širši okolici, za katere verjamemo, da bodo nesebično pomagali pri sofinanciranju investicije. Nakup gasilskega vozila s cisterno je nujno potreben za izboljšanje požarne varnosti v Občini Vransko, saj osrednje društvo v občini z več kot 30 let staro cisterno ne more več slediti zahtevam in standardom po učinkovitosti, gospodarnosti in varnosti, ki so se vzpostavili v gasilstvu oziroma pri operativnem delu v zadnjem času. Vrednost nakupa GVC 16/25 znaša 217.000 evrov, zato mora društvo do dobave vozila, ki je načrtovana aprila 2016, zbrati okoli 37.000 evrov. Vrednost opreme, ki jo mora predmetno vozilo vsebovati po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije, pa je ocenjena na približno 15.000 evrov. Ta oprema ni vključena v osnovni nakup vozila, ker bo nabavljena glede na razpoložljiva sredstva po poplačilu nakupa GVC 16/25, ki predstavlja najdražji del investicije. Zavedati pa se je treba, da predstavlja učinkovito osnovno sredstvo društva za izvajanje operativnih nalog le celotno vozilo z opremo, zato z nakupom prepotrebne opreme ne bo mogoče odlašati predolgo.

 

Ker čaka člane društva še precej dela z zbiranjem sredstev za nakup vozila, bomo veseli, če nas boste pričakali z zadovoljstvom in razumevanjem. Nakup vozila je namenjen vsem občanov in verjamemo, da lahko do aprila 2016 skupaj zagotovimo vsaj preostalih 37.000 evrov. O načinu zbiranja sredstev bo javnost pravočasno obveščena, sicer pa je mogoče donacije nakazati že sedaj tudi neposredno na bančni račun društva SI56 6100 0001 1497 563 (DELAVSKA HRANILNICA d. d. LJUBLJANA).

 

PGD VRANSKO vas pozdravlja z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«.

 

                                                                                                            PGD VRANSKO   

 

Oglejte si tudi