Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Čas je, da se življenje vrne v normalne tirnice. Cepimo se!

Zaradi intenzivnega cepljenja prebivalcev Slovenije, se je epidemiološka slika bistveno popravila. Precepljenost bo omogočila vrnitev v normalno življenje, cepiva pa so v tem trenutku edino realno upanje, da se epidemija, ki je doslej pri nas terjala že preko 4000 življenj, ne bo ponovila tudi v naslednji hladni sezoni.

Cepljenje je brezplačno in prostovoljno. Odločitev zanj je tako v rokah vsakega posameznika. Je tudi izraz solidarnosti s tistimi, ki so krhkega zdravja in v primeru okužbe podvrženi resnim zapletom ali celo smrti (praviloma starejši in osebe s kroničnimi obolenji dihal, sladkorno boleznijo, srčno-žilnimi boleznimi, rakom ipd.).

Na cepljenje se lahko naročite po telefonu pri osebnem zdravniku (dr. Pavla Rode Zalokar – 03 703 15 22, dr. Ljuba Centrih Četina – 03 703 15 00) ali po spletu preko portala zVEM na spletni povezavi

https://zvem.ezdrav.si/cepljenje.

Odgovore na pogosta vprašanja in dileme v zvezi s cepljenjem najdete na spletni povezavi https://www.cepimose.si/cepljenje-proti-covidu-19/pogosta-vprasanja-in-odgovori/.


Bodimo odgovorni in ostanimo zdravi!


                                                                                Franc Sušnik, župan

Oglejte si tudi