Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
3°C
0°C
SOB.
8°C
-2°C
Deli
2603

Navodila za ukrepanje ob pojavih škod, ki jih povzročajo zavarovane živalske vrste

Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Celje obvešča, da je potrebno škodo, ki jo povzročijo zavarovane živalske vrste (glej Prilogo 1), v roku treh dni po tem, ko je bila opažena, prijaviti na Zavod za gozdove Slovenije, ki je pooblaščen za obravnavo na terenu, ogled škode in pripravo ustrezne dokumentacije (zapisnik in sporazum o škodnem dogodku).
Priporočajo tudi, naj se škoda prijavi čim prej, lahko tudi po telefonu. Na Zavodu za gozdove Slovenije, Območni enoti Celje je za obravnavo teh škod zadolžen Peter Terglav (tel.: 041 657 571).


Po ogledu škode, ki mora biti opravljen v treh dneh od prijave, se na podlagi materialnih dokazov določi povzročitelja škode, višino nastale škode in nadaljnje ukrepe varovanja premoženja. Skupaj z oškodovancem skuša Zavod za gozdove preprečiti nadaljnje pojavljanje škod na način, da se določijo za to potrebni ukrepi.

 

Zavod za gozdove vso dokumentacijo v najkrajšem možnem času posreduje na Agencijo RS za okolje (ARSO) v nadaljnjo obravnavo in izplačilo odškodnine.


Občinska uprava

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi