Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
18°C
5°C

Dela v gasilskem domu Prekopa v sklopu LAS

V zadnjem mesecu se je v gasilskem domu v Prekopi veliko dogajalo, saj je naš projekt "Učni Center za Zaščito in Reševanje Prekopa" v polnem zagonu.

Trenutno smo v fazi priprave prostorov, ki smo jih morali najprej očistiti  in iz gasilskega doma na smetišče odpeljati ogromno stare šare. Hkrati smo začeli z obnovo sejne sobe ter obnovo ene od garaž.

V sejni sobi smo morali najprej urediti tlak, izolirati stene ter jih pokriti z suhomontažnimi ploščami. Sedaj je v delu izdelava sanitarij. 

V garaži je bilo potrebno najprej odstraniti vse pohištvo, nato očistiti in zgladiti vse stene ter pozidati šank. Sedaj smo v fazi brušenja sten, nato pa se bomo lotili beljenja prostora ter izdelave epoksi tlaka.

 

Do sedaj so gasilci opravili že preko 200 prostovoljskih ur, do konca pa nas čaka še veliko več – vendar se veselimo, da bomo imeli obnovljene prostore, kjer bomo nato lahko začeli z izvajanjem izobraževanj v sklopu našega projekta UCZRP, ki se izvaja s pomočjo evropskih sredstev (LAS SSD).

 

Ob tej priložnosti zopet vabimo starejše in mlade, da se pridružijo našemu društvu. Vsak petek ob 20.00 nas lahko obiščete v gasilskem domu ter podpišete pristopno izjavo.   

 

Z gasilskim pozdravom: "Na pomoč!"

 

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi