Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Prvi teden delovanja ambulante za osebe brez izbranega osebnega zdravnika v ZD Celje

V Zdravstvenem domu Celje je v ponedeljek odprla vrata ambulanta za osebe brez izbranega osebnega zdravnika (IOZ). Na morebitno večje zanimanje bolnikov za vpis so bili v ZD Celje dobro pripravljeni, vendar tega ni bilo. Opažajo, da je ambulanta za osebe brez IOZ postala prepoznavna, tako so v prvih štirih dneh delovanja ambulante vpisali skupaj 15 oseb, prejeli telefonske klice in poizvedbe pacientov preko e-pošte. Zainteresirane so seznanili, da se lahko vpišejo kadarkoli in da samo zaradi tega ni potreben obisk v ambulanti. Pojasnjeno jim je bilo, da ko zbolijo, ali bodo potrebovali recept, napotnico ali bolniški stalež, naj se takrat naročijo ali oglasijo v ambulanti in uredijo vpis ter opravijo potrebno obravnavo.

Poleg fizičnih pregledov v ambulanti so pregledovali izvide iz Urgentnega centra Celje, pisali kontrolne izvide in napotnice kot tudi napotnice za prve preglede ter recepte in izdajali bolniške staleže. Tri paciente so morali žal zavrniti, ker so že imeli izbranega zdravnika. Vpis take osebe v ambulanti za osebe brez IOZ je avtomatsko onemogočen s strani elektronskega sistema. Morebitne administrativne zaplete glede opredelitve na zdravnika oziroma na ambulanto za neopredeljene rešujejo sproti.

Do konca meseca januarja bo ambulanta delovala po ustaljenem urniku, ki je objavljen na spletni strani ZD Celje, nato se bodo glede na potrebe občanov in občank iz Celja, Štor, Vojnika in Dobrne odločili, ali je potrebna kakšna prilagoditev.

Naročanje:

Naročiti se je možno osebno na triaži na vhodu v ZD Celje, po telefonu 041 480 829 in e-pošti na naslov amb.neopredeljeni@zd-celje.si. Ordinacijski čas in lokacija dela ambulante sta določena po urniku. Vse informacije bodo objavljene tudi na spletni strani ZD Celje. V ambulanti  bodo dosegljivi v ordinacijskem času, izven ordinacijskega časa pa se bodo pacienti v primeru nujnih stanj obrnili na najbližjo urgentno ambulanto.

 

Dodatne informacije:

Snežana Delakorda

zunanja sodelavka za odnose z javnostmi, Prima komunikacije

m: 041661178

e: snezana@prima-komunikacije.si

Zdravstveni dom Celje, www.zd-celje.s

 

 

Oglejte si tudi