Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Prenovljena tudi Zdravstvena postaja Vojnik

V sredo, 14. junija 2017, so svečano odprli prenovljeno Zdravstveno postajo Vojnik, s čimer se uresničujejo želje njene 36-članske ekipe in ne nazadnje vseh občanov Vojnika in Dobrne. To je že druga v nizu dokončanih prenov, ki so se jih lotili v Zdravstvenem domu Celje v zadnjih dveh letih.
»V Zdravstveni postaji Vojnik smo osvežili prostore – jih na novo prepleskali, posodobili telefonijo in računalniško mrežo, uredili videonadzor, zamenjali 39 let staro ograjo na stopnišču, prenovili električne instalacije, uredili prostor za odpadke in kanalizacijo, pohištveni inventar in sanitarije v pritličju in prvem prostoru, uredili sanitarije za invalide, na novo uredili skupni prostor za zaposlene s kuhinjo, uredili novo zobno ambulanto z vso novo pohištveno in medicinsko opremo ter pridobili popolnoma nove prostore in opremo za fizioterapijo v mansardi stavbe. S tem smo dvigalo popeljali do drugega nadstropja. Občina Vojnik je poskrbela za preplastitev celotnega zunanjega parkirišča v vednosti okoli 5.000 EUR.


Naložba v vrednosti skoraj 310.000 EUR je bila izvedena v osmih mesecih. Zahvala gre prav vsem izvajalcem del, Občini Vojnik, celotni ekipi Zdravstvene postaje Vojnik z vodjo prim. Jano Govc Eržen, dr. med., in vsem uporabnikom zdravstvenih storitev, ki so v času prenove bili nadvse razumevajoči in potrpežljivi,« je povedala direktorica JZ ZD Celje mag. Alenka Obrul. »V Zdravstveni postaji Vojnik smo vedno skrbeli za urejenost prostorov, v katerih izvajamo zdravstveno dejavnost. Če so ljudje zadovoljni v svojem delovnem okolju in radi prihajajo v službo, se to odraža tako v dobrih odnosih do bolnikov kot tudi v odličnih medsebojnih odnosih. Prav zaradi tega se lahko pohvalimo, da nam ne primanjkuje zdravnikov družinske medicine, imamo dva specializanta družinske medicine in od januarja letos tudi pediatrinjo,« je ob odprtju povedala vodja ZP Vojnik, primarij Jana Govc Eržen, dr. med.

 

Svečanega odprtja prenovljene ZP Vojnik sta se udeležila tudi župana občin Vojnik, Branko Petre, in Dobrne, Martin Brecl. Slavnostni program so s pesmijo popestrili prvošolčki OŠ Vojnik.

 

Tekst: Snežana Delakorda

Foto: Gregor Katič

 

 

Oglejte si tudi