Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Salon Anastasija je v resnici Sandra Marković

Dobro ostriženi lasje pokažejo mojstrstvo frizerja, pravilno izbrana pričeska, barva las in negovanost las prav tako. Predstavljam vam mojstrico škarij Aleksandro Marković, lastnico Frizerstva Anastasija na Celjski cesti 24/b iz Vojnika.
V stroki se je treba stalno izobraževati

Aleksandra izhaja iz Velenja, kasneje se je z družino preselila v Celje in zdaj je že 13 let skoraj Vojničanka. Delala je v salonu Mitja, kjer se je od svojih šefov naučila veliko. Po odločitvi, da gre na svoje, se je odločila tudi, da ostane v Vojniku. Njeno mnenje o Vojničanih je visoko, saj pravi, da so ljudje v Vojniku krasni, v vseh preteklih letih ni imela z ljudmi nobenih težav. Res je tudi to, da so strokovno opravljeno striženje in oblikovanje pričeske, prijazen odnos do »stranke«, prijetno urejen prostor in poklicna »molčečnost«stvari, ki so pogoj za uspešno poslovanje. Aleksandra je po poklicu frizerka, ki striže moške, ženske in otroke. Torej si lahko pri njej uredi pričesko cela družina. V frizerstvu je treba spremljati novosti, Markovićeva se redno izobražuje in spremlja vse novosti s področja nege las. Svoje izkušnje deli z dvema učenkama, saj ima certifikat za mentorstvo dijakom frizerstva. Učenkam dovoljuje ustvarjalnost, lastne modele in preko mentorstva spremlja vse novosti v frizerstvu.

 

Za nasvet »pocukajte za rokav« svojega frizerja

Kot vsak stilist ima tudi Aleksandra svoje poglede in prijeme. Če ji je prepuščeno svetovanje, je izbira striženja odvisna od oblike glave, obraza, polti in kakovosti las. Seveda so pomembni trendi, zlasti pri mladih. Trenutno je moderna paž bob pričeska in ultravijolična barva las. Njeno vodilo pri delu je uporaba zdravih negovalnih barv in šamponov, skrb za zdravo lasišče in lase. Mnogi ne vedo, da je lasišče in lase treba negovati. Za izdelavo maske uporabite stvari, ki jih imate doma. Zimska težava so tudi suhi in statični lasje, svetuje uporabo mlačne vode in krtače iz naravnih ščetin.

 

Ljubezen je v življenju pomembna

Aleksandra je mati trem otrokom (20, 18 in 9 let) in s partnerjem sta oba v poslovnih vodah. Poleg poklica, skrbi za družino in vzgojo še vedno najdejo čas za skupno druženje v naravi, izlete in druženje. Njen konjiček je karate, saj nabira kondicijo v Društvu za karate Celje. Je zaprisežena uporabnica naravno pridelane hrane, ki jo prideluje tudi sama. Markovićeva je poudarila, da se posveti vsaki stranki, da ni pomembna samo pričeska, temveč odnos, prijaznost in domačnost. Njen odnos do drugih se kaže tudi v vsakodnevnem pozdravu z malčki iz Levčkovega vrtca, opremljenosti poslovnega prostora in vzornem tematskem urejanju izložbenega okna. Če potrebujete urejeno pričesko, vas bo Aleksandra Marković vesela. Dejansko je Salon Anastasija Aleksandra, saj ima v svojih rokah vse niti in posluh za vsako podrobnost, za vsakega posameznika. Vsi, ki boste obiskali Salon Anastasija v Vojniku, pokličite po telefonu na št. 03 781 29 55 in rezervirajte svoj termin; brez nepotrebnega čakanja v vrsti, dobra in prijazna storitev in neobvezen prijazen klepet.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi