Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
17°C
7°C
JUTRI
19°C
8°C
3433

3. javni posvet: Vse o cepljenju proti covidu-19 (o varnosti in učinkovitosti cepiv)

Na dogodku sodelujejo vrhunski strokovnjaki za covid-19, zdravniki specialisti infektologije in klinične mikrobiologije: prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan ter specialistka ginekologije in porodništva Marijana Vidmar Šimic. Prav tako bo na dogodku sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar. Vse informacije o posvetu in povezava na webinar so objavljene tudi na spletni strani Zdravniške zbornice tukaj: https://bit.ly/3y9ebYk Vprašanja, ki bi jih imeli udeleženci, in so v povezavi s covidom-19 in temami, ki jih bomo obravnavali, lahko udeleženci pošiljajo vnaprej na e-naslov: koronavirus@zzs-mcs.si.

Spoštovani prebivalci in prebivalke,

vabimo vas, da se nam v četrtek, 29. julija 2021, ob 17. uri pridružite na 3. javnem posvetu: Vse o cepljenju proti covidu-19. Posvet je namenjen vsem vam, ki bi želeli pridobiti več dodatnih strokovnih informacij o cepljenju proti covidu-19. Govorili bomo o številnih vprašanjih v povezavi s cepljenjem ter kakšna so s študijami in podatki podprta dejstva.

Z vami bodo vrhunski strokovnjaki za covid-19, zdravniki specialisti infektologije in klinične mikrobiologije: prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan ter specialistka ginekologije in porodništva Marijana Vidmar Šimic. Na dogodku bo sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar. 

Program

17.00–17.05  Uvodni nagovor

·         Janez Poklukar, dr. med., specialist interne medicine, minister za zdravje


17.05–17.15  Cepljenje po svetu, učinkovitost cepiv proti delta varianti in poročanje o neželenih učinkih

·         prof. dr. Bojana Beović, dr. med., specialistka infektologije, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in vodja posvetovalne skupine za cepljenjepri NIJZ

17.15–17.25  Cepiva proti covidu-19 – miti, dejstva in odprta vprašanja

·         prof. dr. Alojz Ihan, dr. med., specialist klinične mikrobiologije, predstojnik Katedre za mikrobiologijo in imunologijo ter redni profesor mikrobiologije in imunologije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani

 

17.25–17.35  Različice virusa, ki skrbijo, in kaj je pomembno pri osebah z imunskimi motnjami

·         prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., specialist infektologije in interne medicine, predstojnik Katedre za infekcijske bolezni in epidemiologijo

 

17.35–17.45  O poteku covida-19 pri nosečnicah ter cepljenje pri nosečnicah, doječih materah in ženskah, ki načrtujejo nosečnost

·         Marijana Vidmar Šimic, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, Ginekološka klinika, UKC Ljubljana


Dogodek boste lahko spremljali na povezavi:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_5nLnj79IRCW7APr_Ks3H0A

POMEMBNO: Prosimo, da registracijo v sistem Zoom webinar opravite pravočasno ( na dan dogodka vsaj eno uro pred dogodkom) in si tako zagotovite, da boste dogodek lahko zagotovo spremljali. 


Na dogodku želimo in pričakujemo strpno in spoštljivo komunikacijo, za kar se že vnaprej zahvaljujemo, saj bomo le tako lahko podali čim več informacij. 

Že zdaj ste tudi vabljeni, da vprašanja, ki jih imate v povezavi s covidom-19 in se dotikajo zgornjih tem, pošljete vnaprej na koronavirus@zzs-mcs.si.

Vljudno vabljeni na dogodek!
Zdravniška zbornica Slovenije

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi