Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Po korona mrku – romanje k našim sosedom

Po skoraj dveh letih premora nam je uspelo v župniji Vojnik skupaj s turistično agencijo Aritours organizirati tradicionalno romanje. Tokrat je bil naš cilj Madžarska – malo drugače. Poleg čudovite Budimpešte smo v času od 23. do 25. junija 2022 obiskali tudi kraje, ki so tesno povezani z začetki krščanstva v tem delu Evrope – Jak, Sombotel, Szentendre, Višegrad, Esztergom in nazaj grede še obisk pravljične vasi Tihany ob Blatnem jezeru.

Maše smo imeli v "eminentnih" cerkvah na Madžarskem. V Matjaževi cerkvi na grajskem hribu – Budim, v katedrali v Esztergomu, ki je prva krščanska cerkev na Madžarskem in zadnji dan našega romanja v katedrali Sv. Štefana v Budimpešti. Posebno doživetje je bila prav gotovo plovba po Donavi iz mesta Esztergom do Budimpešte.

Dodano vrednost našemu čudovitemu romanju je dodal izjemen turistični vodnik Matej Štuhec in seveda naš duhovni vodja, župnik naše župnije, Anton Perger. Vseh 33 romarjev je bila ena velika družina. Poseben čas smo nazaj grede namenili tudi praznovanju našega praznika Dneva državnosti in ga obeležili s petjem, z recitacijami in seveda z molitvijo za našo Slovenijo.

Polni lepih vtisov, doživetij, veselja in duhovno okrepljeni bomo črpali moč in energijo za premagovanje vsakodnevnih težav.

Potovanje priporočamo tudi vsem ostalim, da se kljub pomislekom kdaj odločijo za romanje z agencijo Aritours. Njihovi programi nudijo varno vožnjo, super organizacijo, dovolj počitka in prostega časa.

Tekst in foto: Vida Podergajs 

 

Oglejte si tudi