Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

70 let življenja in 45 let duhovništva župnika in dekana Alojza Vicmana

V nedeljo, 9. junija 2019, je v cerkvi sv. Lenarta v Novi Cerkvi, s svojimi farani ter ob navzočnosti vernikov iz Puščave in Lovrenca, praznoval 70 let življenja in 45-letnico duhovništva župnik in dekan Alojz Vicman.

Cerkvena pesem je njegovemu jubileju v čast v cerkvi lepo zvenela že 6. junija, ko ga je s svojo prisotnostjo natanko na njegov rojstni dan, poleg cerkvenih pevcev in faranov,  počastil in nagovoril tudi mariborski nadškof in metropolit Alojzij Cvikl. Prijetne harmonije tukajšnjega mešanega in otroškega cerkvenega pevskega zbora in solistov kakor tudi cerkveni zvonovi so še posebej veličastno odzvanjali v nedeljo za tem – 9. junija, ko je bila v cerkvi sv. Lenarta v Novi Cerkvi slavnostna maša za njegova dva visoka jubileja. Po sv. maši je na povabilo dekana sledilo prijetno druženje s farani, kjer ni manjkalo odlične hrane, dobre kapljice in seveda čestitk, iskrenih nasmehov in lepih besed.

Dekan Alojz Vicman prihaja iz Puščave in je bil za duhovnika posvečen 29. junija 1974 v mariborski stolnici. »Svoja pota, Gospod, mi pokaži, in svojih steza me nauči!« je bilo njegovo novomašniško geslo, za katerega še danes po 45-tih letih lahko rečemo, da ga dejansko živi in širi med vse nas.

Ob častitljivem dvojnem jubileju mu hvaležni župljani Nove Cerkve želimo, da še naprej stopa po Njegovih poteh in ga izročamo v Marijino varstvo.

 

Tekst: Andreja Preložnik

Foto: Sabina Majcen

 

Oglejte si tudi