Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Lokalni turistični vodniki v Vojniku

Občina Vojnik je z desetimi novimi lokalnimi turističnimi vodniki pripravljena ponuditi strokovna vodenja po turistični ponudbi našega območja.
Kot je zapisano na spletni strani Slovenske turistične organizacije: »Svetovni trendi na turističnem trgu kažejo, da danes turisti cenijo avtentična doživetja, ki jim dajejo priložnost, da se z destinacijo obiska povežejo na več ravneh. Gre za posebne trenutke, ki vzpostavljajo močne čustvene povezave in zapomnljiva doživetja, ki so vse prej kot generični produkti. So personalizirana, edinstvena, vodena, a še vedno z občutkom individualnosti, ekskluzivna, a dostopna, transparentna, a z elementi presenečenja, s spoštovanjem tradicije, a z upoštevanjem potreb sodobnega potrošnika. K tako edinstvenemu doživljanju turistične ponudbe ključno pripomore tudi usposobljen, kakovosten turistični vodnik, ki s svojim specifičnim znanjem o naravni in kulturni dediščini destinacije ali posamičnega turističnega produkta pomembno prispeva k edinstveni predstavitvi destinacije gostom.«

Izobraževanja za lokalne turistične vodnike so bila v času razglašene epidemije organizirana preko spletnih učilnic, kar je od tečajnikov zahtevalo še dodatna znanja. Ob koncu predavanj je sledila izpitna tura po območju občine Vojnik, kjer so morali tečajniki samostojno voditi in organizirati del izpitne etape.

Glede na znanje, ki so ga pokazali, verjamemo, da bodo naši lokalni vodnik dodali velik doprinos k promocij občine. Ob zaključku izpitnega dne sta izkaznice in potrdila o opravljenem usposabljanju novim vodnikom podelila Jože Smodej, predsednik Odbora za gospodarstvo in turizem in Branko Petre župan Občine Vojnik. Več o lokalnih vodnikih pa lahko najdete tudi na spletni strani občine pod zavihkom "turizem".

Tekst in foto: Petra Pehar Žgajner


Oglejte si tudi