Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Prva udeležba na evropskem pokalu

Prva udeležba na evropskem pokalu v twirlingu za Evo Mlakar in TMK5E
Eva Mlakar, članica Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov (TMK5E), se je pod vodstvom trenerke Nastje Keršič in v spremstvu mame Marije Keblič prvič udeležila evropskega pokala, ki je potekal pod organizacijo Svetovne twirling zveze (WBTF). Mednarodno tekmovanje se je odvijalo med 10. in 13. julijem 2014 v športni dvorani S. Oliver v nemškem mestu Würzburg.

 

Slovenijo je zastopalo 25 tekmovalcev – Eva s Frankolovega (klub Slovenska Bistrica), preostali člani slovenske ekipe pa iz Nove Gorice, Komende, Horjula, Cerknice in Logatca. Udeležbo na evropskem pokalu so si slovenski športniki zagotovili z doseženimi rezultati na državnem prvenstvu aprila v Mariboru.

 

Tekmovalci iz skupno petnajstih držav udeleženk so se predstavili v različnih disciplinah in starostnih kategorijah (tako posamezno kot tudi v paru in skupini) ter se borili za vstop v polfinalni in finalni del posamezne discipline.

 

Eva je v tehnični disciplini solo odplesala četrt- in polfinale, se uvrstila v finale ter dosegla odlično 8. mesto v starostni kategoriji junior med 27 tekmovalci. V disciplini freestyle, v kateri sta v ospredju ples in izraznost, je po prvem krogu zasedala 17. mesto, a ga je v polfinalnem nastopu izboljšala in se uvrstila na končno 14. mesto med 53 udeleženkami. 

 

Za Evo in klub je bila to prva udeležba na uveljavljenem mednarodnem tekmovanju. Z rezultati smo izredno zadovoljni in se vračamo domov z novimi izkušnjami in nepozabnimi spomini, ki jih bomo prenesli na druge člane kluba. Na koncu se zahvaljujem še Občini Vojnik in OŠ Frankolovo, ki sta Evi omogočali treninge v športni dvorani in telovadnici osnovne šole.

 

Nastja Keršič, trenerka TMK5E

 

 

 

Oglejte si tudi