Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Planinci so se v Novi Cerkvi pomerili v orientaciji

Tekmovalno razpoloženi planinci smo zadnjo soboto v marcu otvorili orientacijsko sezono. Planinsko društvo Vitanje je organiziralo letošnjo prvo tekmo v planinski orientaciji za Rogaško ligo.
Administrativno zatočišče s startom in ciljem smo našli v Sorževem mlinu v Novi Cerkvi. Za mnoge že dobro poznano okolje s preteklih tekem, za nekatere novo, a po mnenju vseh prijetno in domače. Pričakal nas je vedno nasmejani gospodar Oton Samec in nas toplo sprejel. Tekmovalci so začeli s tekmovanjem po razporedu v razmiku nekaj minut. Vsaka ekipa je na startu najprej rešila pisni test s teoretičnimi vprašanji; tisti v zahtevnejših kategorijah pa so morali iz nalog izračunati, kje v naravi se nahajajo kontrolne točke, jih vrisati na zemljevid, nato pa jih tudi poiskati. Na terenu jih je na eni izmed kontrolnih točk čakala še ekipa radovednih vitanjskih organizatorjev. Ti so pri tekmovalcih preverjali različna praktična znanja, od prve pomoči, poznavanja gorstev, varstva narave do vrvne tehnike. Po tekmi je v cilju med čakanjem na zaslužene pice in težko pričakovane rezultate vsak našel kotiček zase. Tisti malo starejši smo občudovali kulturno dediščino in gospodarjev neverjetni čut za urejenost. Ni moč spregledati, da diha skupaj z domačijo. Otroci pa so sproščeno tekali naokoli, opazovali race in se nastavljali soncu. Vsekakor jim je ostalo še veliko energije za popoldanske norčije.

V tako domačem okolju smo se v lepem sobotnem vremenu prav vsi nekako udomačili in ga popoldan s prijetnimi vtisi zapustili. Vsi smo se strinjali, da se z veseljem še vrnemo.

Naslednja tekma bo 18. aprila v organizaciji Planinskega društva Gorica pri Slivnici. Več informacij lahko dobite na spletnem naslovu pdvitanje@pzs.si.

 

 

Bojana Volk

Foto: Feri Kropec

 

Oglejte si tudi