Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Osvojil naslov državnega prvaka

S poletno sezono, ki je trajala od junija do novembra 2021, so skakalci prestopili v višje kategorije. Nekateri izmed njih so se v tej sezoni prvič srečali z uradnimi tekmovanji. Člani SD Vizore (Žan Zakelšek, Enej Pukl, Nejc Kožuh, Rožle Toman, Timon Brglez, Jure Kožuh, Blaž Verdel, Fin Šibli, Jaka Krajšek, Mai Zakelšek, Tine Goršek, Ožbej Vačovnik Kotnik) in članica (Špela Mastnak) so v različnih kategorijah na regijskih tekmovanjih, na tekmovanjih za Pokal Argeta Junior, na državnih tekmovanjih in najmlajši (Luka Mavhar, Maks in Lovro Turnšek, Lovro Pukl) na t. i. tekmovanjih Skokec, nanizali odlične rezultate.
Ožbej Vačovnik Kotnik je na državnem prvenstvu mladincev do 16 let v Mislinji osvojil 1. mesto in postal mladinski državni prvak za poletno sezono. V skupnem seštevku mladinci do 16 let je osvojil 3. mesto. Na mladinskem državnem prvenstvu do 16 let je sodelovala tudi ekipa SD Vizore v sestavi Ožbej Vačovnik Kotnik, Mai Zakelšek, Fin Šibli in Blaž Verdel, ki se je s 4. mestom uvrstila tik pod zmagovalni oder. V kategoriji dečki 11 let je Žan Zakelšek v skupnem seštevku za štajersko-koroško regijo dosegel 1. mesto, 1. mesto  je dosegel tudi v skupnem seštevku za nordijsko kombinacijo, v skokih pa skupno 3. mesto. V skupnem seštevku za štajersko-koroško regijo, v kategoriji ml. kadeti 13 let, je Rožle Toman osvojil 3. mesto.

Na državnem tekmovanju je v kategoriji kadeti 14 let Mai Zakelšek z osvojenim 2. mestom postal državni podprvak. Na zmagovalnem odru se mu je z doseženim 3. mestom pridružil Jaka Krajšek. Mai Zakelšek je v skupnem seštevku poletne sezone osvojil 2. mesto. V septembru je v organizaciji SSK Velenje potekalo poletno svetovno prvenstvo za veterane v smučarskih skokih. SD Vizore sta zastopala Milan Potočnik, ki je v kategoriji veterani od 60 do 64 let na skakalnici HS-25 dosegel 2. mesto, in Klemen Kotnik, ki je v kategoriji veterani od 40 do 49 let na skakalnici HS-45 dosegel 4. mesto. Ob koncu tekmovalnega programa je potekala še ekipna tekma, v kateri je sodeloval tudi Klemen Kotnik in slovensko-ruski ekipi priskakal odlično 3. mesto. Na mednarodnih tekmah sta nas zastopala tudi Mai Zakelšek (v Predazzu v Italiji) in Jaka Krajšek (v Hinterzartnu v Nemčiji). Podelitev vseh osvojenih skupnih dosežkov je bila v nedeljo, 7. 11. 2021, v Nordijskem centru v Planici, pred podelitvijo pa so organizatorji izpeljali še animacijsko državno tekmovanje za najmlajše tekmovalce in tekmovalke.

Z odličnimi rezultati, ki so jih dopolnili tudi dosežki ostalih članov SD Vizore, se je poletna skakalna sezona zaključila. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za dosežene rezultate, izboljšane osebne rekorde, ob tem pa zahvala in čestitke tudi trenerjema Stanislavu Grmu in Marjanu Jelenku za uspešno načrtovane in izvedene treninge ter pripravo tekmovalcev. Tekmovalci SD Vizore tudi po koncu poletne sezone ne počivajo, ampak nadaljujejo priprave na zimsko sezono in prihajajoča tekmovanja. Želimo jim veliko zdravja in vztrajnosti na športni poti.

Ob vseh uspehih je vredno omeniti tudi oktobrsko organizacijo državnega tekmovanja za ml. kadete in kadetinje do 12 in 13 let, ki je bilo brezhibno izpeljano. Iskrena hvala za nesebično in prostovoljno delo članicam in članom SD Vizore.

Tekst in foto: Anja Podveržen

Oglejte si tudi