Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vojnik
DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Nina Kitek – evropska podprvakinja v kikboksingu

Nina Kitek – evropska podprvakinja v kikboksingu in dvakrat bronasta na evropskem prvenstvu v taekwondoju

Evropsko prvenstvo v kikboksingu, Györ, Madžarska

 

Med 23. 8. in 1. 9. 2019 je bilo v Györu na Madžarskem evropsko prvenstvo v kikboksingu, ki se ga je udeležilo skoraj 2000 tekmovalcev iz 42 držav. Kot članica slovenske reprezentance se je prvenstva udeležila tudi članica celjskega Hyonga Nina Kitek, ki je Slovenijo zastopala kot starejša kadetinja v light contactu do 55 kg. V osmini finala je s predčasno prekinitvijo borbe premagala borko iz Slovaške, v četrtfinalu je prav tako s predčasno prekinitvijo borbe premagala borko iz Italije, v polfinalu je Nina premagala domačo borko. V finalu jo je v napeti borbi premagala borka iz Nemčije. 

 

Evropsko prvenstvo v taekwondoju ITF, Sarajevo, Bosna in Hercegovina  

 

V Sarajevu je bilo med 10. in 13. 10. 2019 evropsko prvenstvo v taekwondoju ITF, ki so se ga udeležili tekmovalci iz 37 držav. Nina Kitek je v mladinski kategoriji zastopala Slovenijo v borbah posamično in borbah ekipno in osvojila dve bronasti medalji. V borbah posamično v kategoriji do 55 kg je v prvem krogu premagala tekmovalko iz Ukrajine, v osmini finala borko s Poljske, v četrtfinalu pa borko iz Rusije. V polfinalu se je borila s tekmovalko iz Nemčije. Po dveh rundah je bil rezultat izenačen, v podaljšku pa je izgubila in tako osvojila bronasto medaljo. 

 

Pod vodstvom klubskega in reprezentančnega trenerja Uroša Bernarda je slovenska mladinska reprezentanca zadnji dan evropskega prvenstva tekmovala v borbah ekipno. Poleg Nine so bile v ekipi njene klubske kolegice Alisa in Larisa Žagar Slemenšek in Maša Kenjalo ter Tyra Barada iz kluba Hwarang. V osmini finala so premagale domačo reprezentanco, v četrtfinalu pa premagale borke iz Anglije. V polfinalu so po težkih in izenačenih borbah izgubile proti reprezentanci Poljske in osvojile bronasto medaljo.

 

Za Nino je tako izjemno uspešno leto, saj je v letu 2019 v taekwondoju postala svetovna prvakinja v borbah ekipno, na evropskem prvenstvu pa med mladinkami osvojila bronasto medaljo v borbah posamično in borbah ekipno. V kikboksingu je osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, osvojila zlato, srebrno in bronasto medaljo na tekmah svetovnega pokala, dve srebrni medalji na tekmah evropskega pokala in postala državna prvakinja v treh kategorijah.

 

Tekst in foto: Alen Kitek

 

 

Oglejte si tudi