Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
14°C
0°C
JUTRI
5°C
-8°C

Črno-bele tipke in Andreja Paščinski

Glasbeno izobraževanje otroka je ena izmed stvari, ki je v času, ki ga živimo, pomembno. Pomeni izpolnjevanje otrokove želje po učenju instrumenta, obliko preživljanja prostega časa in usvajanje novih znanj in spretnosti.

Predstavljam vam možnost, da v domačem okolju glasbeno izobražujete svojega otroka ali izpolnite svojo skrito željo po igranju klavirja. Andreja Paščinski je prve izkušnje dobila v vrtcu, kjer se je prvič srečala s pianinom. V osnovni šoli je želja po igranju na instrument rastla in z vpisom v glasbeno šolo so se izpolnile njene želje. Danes je Andreja profesorica glasbe in učiteljica klavirja in klaviatur. Izobraževala se je na Univerzi v Ljubljani, na Akademiji za glasbo, smer Glasbena pedagogika. S poučevanjem obeh instrumentov ima veliko izkušenj, delala je z otroki in mladostniki pa tudi odraslimi. Prav ti so zanjo pravi izziv, saj imajo že razvit glasbeni okus in nabor skladb, ki jih želijo osvojiti. V takšnih primerih napiše priredbe za klavir in pomaga tudi tistim, ki niso glasbeno pismeni. Poučevala je na več glasbenih šolah in njeni učenci so na mednarodnih tekmovanjih dosegali zlata in srebrna priznanja. Njeno vodilo pri delu je, da učenci radi prihajajo na učne lekcije in se urijo v igranju. Takšen pristop vodi v razvijanje otrokovega talenta, pridobivanja vztrajnosti in spopadanja z javnim nastopanjem, kar jim pride prav v vsakdanjem življenju.

Svoje znanje je nadgrajevala na seminarjih domačih in tujih predavateljev. Pela je v več zborih (APZ Tone Tomšič Ljubljana, Ljubljanski madrigalisti, Šaleški APZ), bila umetniška vodja a-cappella skupine Jazzva, kjer je za ta sestav tudi veliko aranžirala, igrala klavir v plesnem orkestru, saksofon v pihalni godbi ter kontrabas v šolskem orkestru. Preizkusila se je tudi v petju v narodno-zabavnem ansamblu ter v čisto drugi smeri – mantrah (meditacijska glasba, skupina Shamballa). Trenutno pa sodeluje s pihalnim orkestrom KGD Cecilija Polzela in igra klavir v dixie zasedbi.

 

V dobrih tridesetih letih življenja si je uredila življenje v Arclinu. Poleg glasbe, ki je njeno delo in konjiček, rada hodi v naravo, kolesari, rola, prebere dobro knjigo ali si ogleda film. Vsekakor se njeno glasbeno delo pozna na vseh področjih življenja. Sogovorniku zna prisluhniti, vzpostaviti sproščen in ustvarjalen odnos kot glasbena pedagoginja in zna otroka navdušiti za učenje instrumenta na neprisiljen način.


Andreja živi v Arclinu, kjer poučuje in glasbeno izobražuje. Če imate željo, da vpišete otroka k učenju klavirja, se oglasite na njen naslov Poučevanje, izvajanje in ustvarjanje glasbe, Andreja Paščinski s. p., Arclinska cesta 1, Vojnik (kontakt: 040 973 288, apascinski@gmail.com ).


Učne ure instrumenta lahko tudi prilagaja, da na vašo željo poučuje hkrati dva otroka z enakim predznanjem, pride na vaš dom, seveda, če imate doma instrument. Največ informacij pa boste pridobili, če Andrejo pokličete in se z njo dogovorite.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!